С кого се наложи да се сбогува крал Чарлз

Всеки, който е гледал сериалът The Crown, в който се проследява цялото царуване на кралица Елизабет Втора, знае колко важен е личният секретар на монарха. Той се грижи както за графика и ангажиментите на монарха, така и за това да му спестява излишни проблеми. Личният секретар е неговият филтър към света.
А сега крал Чарлз Трети остава с един по-малко. Сър Едуард Йънг се оттегля след 19 години вярна служба на кралското семейство. От 2004 г. той е в Бъкингамския дворец, а от 2017 г. служи като личен секретар на Елизабет Втора до смъртта й.
Именно затова Йънг е избрал да се оттегли, макар да остава да служи на Чарлз до коронацията му. Така помага на новия крал в първите месеци на престола и превежда личния секретар на Чарлз сър Клайв Алдертън през основните му задачи.
“Канал за комуникация между държавния глава и правителството” – това е описанието на сър Алдъртън според Hello. Той също така помага на краля в комуникациите му с въоръжените сили, църквата и много организации, на които Чарлз е патрон.
Самият Алдъртън има интересна биография – The Times пишат, че 56-годишният Алдъртън не е завършил университет, а директно е постъпил на работа във Външно министерство. Бил е на различни дипломатически постове в Европа, Азия и Африка преди да приеме длъжността личен секретар на принц, а сега – крал Чарлз.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Палачинката на Хирошима, за която всички говорят

Г-7, групата на седемте, която включва Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония, Канада и САЩ, не е международна организация, а неформален форум. На него не могат да се вземат правно обвързващи решения. Вместо това се постига съгласие по общи позиции и инициативи в различни области на политиката. Резултатите се записват в […]