Samsung и Oppo тръгват по стъпките на Apple

В условията на последните две години редица индустрии бяха засегнати от затруднени доставки и недостиг на компоненти, а пък опитът на Huawei допълнително показа, че зависимостта от далечни доставчици на компоненти може да ти коства целия бизнес. 
Apple първа реши да работи за независимост що се отнася до процесорни чипове и успя да създаде собствени такива, а по-късно това направи и Google със своите Tensor чипове. 
Сега изглежда, че Samsung и китайската компания Oppo ще се опитат да направят същото и сами да произвеждат чиповете за смартфоните си. 
Президентът на мобилната дивизия в Samsung Ро Тае Мун обяви наскоро, че корейската марка ще започне да произвежда ексклузивен за Galaxy смартфоните чипсет, въпреки че компанията вече разполага със собствения й Exynos. 
Истината обаче е, че чиповете Exynos и смартфоните Galaxy към момента се произвеждат от различни звена и подразделения на Samsung, което очевидно не води до задоволителни за компанията резултати, пише inews24. 
Засега обаче корейската компания не споделя къде и кой точно ще произвежда бъдещите чипове. 
Oppo от своя страна разработва собствен чипсет, който ще влезе в производство още догодина и най-вероятно още същата година ще се появи и в смартфоните на компанията. 
За целта Oppo си партнира с Taiwan Semiconductor Manufactoring Company, а чипът ще е разработен по шест-нанометров процес.
Oppo изглежда иска да ограничи зависимостта си от Qualcomm и MediaTek, чиито компоненти ползва към момента, като вече дори има планове за разработката на четири-нанометрови чипсети през 2024 г. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Райън Рейнолдс ти подари... писоар

Трудно е човек да не харесва Райън Рейнолдс. Канадският актьор не само че прави успехът да изглежда като нещо лесно, но и като нещо забавно. Може и защото гледа света от забавната му част, затова да му се получава всичко. Е, направи го отново, но този път с рождения ден на […]