Сбогуването на Серина Уилямс

Колкото добър и велик да е даден атлет, неизменно идва моментът, в който той просто трябва да се откаже от активното и професионално състезаване.
Това си е безспорна загуба за спорта като цяло, но такъв е животът. За съжаление, дните на Серина Уилямс на корта също са към края си. За списание Vogue тенисистката пише, че казва сбогом на професионалния спорт.
Уилямс уточнява, че не обича думата пенсиониране, защото не ѝ звучи модерна. Ето защо се оттегля от тениса по свой начин. Последният голям турнир, на който ще можем да я гледаме, е U.S. Open, който ще стартира в края на месеца.
Най-точната дума за това, което предстои пред Серина, според самата нея, е еволюция. Така че тя не се отказва от тениса, а просто еволюира в това да се занимава с други неща. Да развива бизнес идеи и да се отдаде на семейството си.
Уилямс пише още, че през последната година с Алексис Оханиян са правели опити за второ дете. За щастие, лекарите са им казали, че няма никакви проблеми. Но Серина Уилямс е сигурна, че не иска отново да е бременна, докато се състезава на професионално ниво.
“Или съм с двата крака в тениса, или с двата извън него.” Според Variety, това е препратка към 2017 г., когато тенисистката спечели и последната си титла от Големи шлем, докато бе бременна във втория месец с дъщеря си Олимпия.
От 1999 г. насам Серина Уилямс е спечелила цели 23 трофея от Големия шлем. Показател, по който е ненадмината в женския тенис. За Vogue тя обаче пише, че всеки, който е гледал “Методът Уилямс” с Уил Смит, е видял, че като малка тя не е била особено добра в тениса.
Фактът, че не е получавала същите възможности като сестра си Винъс я е натъжавал, но пък ѝ е помогнал да тренира още по-усилено, за да достигне до величието. 40-годишната Уилямс признава, че в началото на кариерата си не е мислела, че някога ще има деца.
Никога не се е чувствала комфортно край деца и не е знаела дали ще може да се справи. Но въпреки това, сега е отдадена майка, макар и да получава помощ. Твърди, че за пет години дъщеря ѝ е прекарала едва един пълен ден, отделена от нея.
Серина Уилямс пише още, че за нея тенисът е въпрос на саможертва, защото докато всички останали се забавляват, тя трябва да е на корта и да тренира. Признава, че родителите ѝ са били доста строги към нея по отношение на спорта.
И не е съгласна с повечето родителите, които казват на децата си да правят онова, което искат. Просто защото тя е стигнала до върха на тениса при жените именно заради твърдите убеждения на родителите си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво мисли снахата на Доналд Тръмп за обиска на ФБР

Снахата на бившия президент Доналд Тръмп Лара Тръмп се появи в телевизионното предаване Tucker Carlson Tonight, където говори с гост-домакина Уил Кейн за обиска на ФБР в резиденцията на нейния тъст в дома му Мар-а-Лаго във Флорида. Съобщава се, че агентите са търсили строго секретни документи, които бившият президент е взел със […]

Subscribe US Now