Ще накаже ли крал Чарлз брат си Андрю

Неминуемото се случи – името на принц Андрю се появи в списъка със замесени с Джефри Епстейн лица. За това се говореше от няколко години, особено след повдигнатите обвинения от страна на страна на Вирджиния Джуфри в сексуално насилие.
Едва ли много хора са учудени от това. По-големият въпрос е дали крал Чарлз по някакъв начин ще “накаже” брат си за провиненията и за подронването на авторитета на монархията като институция.
Краткият отговор е “не”. А причините за него са две. Първо монархът няма правомощията да отнема титли – Андрю все така ще остане принц, макар отдавна да не е сред работещите членове на кралското семейство, а военните му почести да бяха отнети още от Елизабет Втора.
Второ органите, които могат да го направят са законодателната и изпълнителна власт точно в тази последователност. За момента обаче принц Андрю не е осъден и формално не е виновен за никакво престъпление – точно заради това няма как да бъде “наказан”. Освен ако парламентът не приеме нов закон, който да позволи на монарха да отнема титли, пишат Gert’s Royals.
Според източници на The Daily Beast пък Чарлз оказва “пълна подкрепа” на брат си и не възнамерява да предприема никакви действия независимо от информацията, която сочи, че принц Андрю е участвал в частните оргии на Джефри Епстейн с непълнолетни момичета. Епстейн беше осъден като сексуален насилник, а по-късно се самоуби (според официалната информация) в затвора.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Кой е най-евтиният град в Западна Европа

Ако търсим да резервираме евтина почивка през 2024 г., то имаме страхотно предложение. Оказва се, че Лисабон в Португалия, е най-евтиният от 173 града, анализирани от Economist Intelligence Unit. Цените са се повишили средно със 7,4% миналата година, но този португалски град, разположен на някои доста стръмни хълмове, си остава доста […]

Subscribe US Now