Ще се включат ли децата на Уилям и Кейт в задължителната военна служба във Великобритания

Във Великобритания предстоят избори в началото на юли. И, подобно на всички държави, където се задават избори, партиите правят най-различни обещания, за да спечелят избиратели. Като например връщането на задължителна военна служба.
Това обяви премиерът на Великобритания Риши Сунак като част от предизборната програма на Консервативната партия. Всички 18-годишни граждани на страната се очаква или да прекарат година военна служба, или да изпълняват доброволческа дейност в полза на обществото.
Дали този план включва и наследниците на кралското семейство? Сунак е категоричен – ако бъде приета, военната служба ще засегне и принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис. Както и останалите деца в монархическата фамилия като тези на принцесите Беатрис и Йожени например.
Според изчисленията на ВВС 30 хиляди от общо 700 хил. британски граждани на възраст 18 години ще се включат в продължаващата една година военна служба. Там ще се обучават в сфери като логистика, снабдяване, киберсигурност и гражданска защита.
От останалите пълнолетни се очаква да работят като доброволци всеки уикенд в организации като Националната здравна служба, пожарната, бърза помощ, гражданска защита и локални инфраструктури за 12 месеца.
Риши Сунак пояснява в Х, че по този начин британските младежи ще получат същия шанс като връстниците си в Швеция, Норвегия, Дания и Франция, където има “форми на служба за нацията”. “Ще придобият умения за цял живот – от киберсигурност до лидерство”, пише още той.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Украинският модел, който ще съди фестивала в Кан заради насилие

Филмовият фестивал в Кан може и да приключи преди седмица, но за него все пак ще се говори още известно време. И за съжаление един от поводите, който се превърна в проблем и най-вероятно ще има развитие, далеч не е приятен за организаторите на събитието. Припомняме, че няколко известни личности вече […]

Subscribe US Now