Съставката, която ще направи зелевата салата още по-вкусна

Зелето е чудесна добавка към всяко ястие. Дали като гарнитура или под формата на салата, именно есенният сезон е моментът да се насладим на хрупкавия и полезен зеленчук.
Подправена леко с дресинг и лъжица оцет, зелевата става наистина перфектна. И ако харесваме острия вкус, който оцетът придава, има начин да го удвоим и да го направим още по-изразителен – с помощта само на няколко кисели краставички.
Добавянето на нарязани кисели краставички и струйка от сока им ще придадат на ястието максимална острота и хрупкавост.
Оцетът отдавна е неизменна част от класическата зелева салата, още дори от времето на римляните, чийто вариант е включвал двете съставки, смесени често с яйца.
Оцетът е и основна част от течността, чрез която се приготвят повечето кисели краставички – чийто сок в крайна сметка е просто по-ароматен вид оцет, обогатен с подправки и растителния аромат на краставиците, които се киснат в него.
Добавянето на нарязани парченца кисели краставички директно в зелевата салата също допринася за промяна в вкуса и различен вид хрупкавост. Тази комбинация удачно се съчетава с по-тежки храни като пушени, мазни меса.
Но ако не сме почитатели на киселите краставички, но все пак искаме повече наситен вкус и пикантност на зелевата салата, може да пробваме с други съставки. Като например ябълките, особено зелените. Тръпчивостта и хрупкавостта на плодовете, нарязани на тънки филийки, подобно на зелето, работят в перфектна хармония и създават ястие, което е леко и ароматно.
Дори ядки, като например филирани бадеми, могат да бъдат включени в салатата за още по-разнообразна текстура. Както и сушени плодове като червени боровинки – за един тръпчиво-сладък оттенък, пише Daily Meal.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ново изпитание пред принц Джордж

Да си кралско дете не винаги означава, че животът ти е безгрижен. Особено когато си първородният син на принца и принцесата на Уелс. И се предполага, че някога ще бъдеш крал на Великобритания! Разбира се, че говорим за десетгодишния принц Джордж. Съвсем наскоро баща му Уилям разкри, че Джордж тренира […]

Subscribe US Now