Стартираха снимките на новия игрален филм на Мариан Вълев

Стартираха снимките на новия игрален филм на актьора и режисьор Мариан Вълев. Началото бе поставено на пристанището във Варна, а лентата е с работно заглавие „Чалга“.

Това е първият български пълнометражен филм, който ще бъде изцяло заснет с мобилен телефон.
„Искаме да разкажем много истински историята, която на моменти е емоционална, на моменти – мрачна, на моменти – смешна, весела, абсурдна. Някои хора наричат този жанр Драмеди.

Идеята на този филм е да го разкажем истински, разбираемо, за да може историята да стигне до максимален брой зрители, и се моля на Господ да успеем да постигнем това. Стъпка по стъпка вървим напред, важно е да защитим идеята на филма и да изпълним целите, които сме си поставили“, заявява Мариан Вълев.
Относно избора да снима лентата с мобилен телефон той е категоричен: „Вярвайки в качествата на този модел, смятам, че ще постигнем желаните резултати. Филмът е много мащабен, историята е голяма като обем, имаме над 100 локации и над 200 сцени във филма.

Мобилността и бързината, с която ние снимаме с телефона, не можем да постигнем с нормална камера. Надяваме се да покажем един нов път на младите кинематографи – как могат да разказват своите истории без да са зависими от структури и лобита за финансиране. Опитваме се да ги преведен по един нов път. Този филм е независим“.
Оператор на продукцията е емблематичният Димитър Гочев. „Аз съм в нов жанр, това е едно предизвикателство, снимаме по нетрадиционен начин. Но, доколкото видяхме от първия снимачен ден, мисля, че всичко ще бъде наред, дай Боже“./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Отново сама ли е Оливия Родриго

Оливия Родриго стремително развива музикалната си кариера. За дебютния си албум Sour тя обра цели седем награди Грами тази година. Но докато в професията ѝ всичко изглежда, че върви по мед и масло, то в личния ѝ живот нещата са малко по-различни. През юни източник на People разкри, че Оливия […]