Стоянка Мутафова празнува 96-ия си рожден ден

razdumka.net

На днешния 2 февруари своя 96-ти рожден ден празнува голямата и обичана българска актриса Стоянка Мутафова. Родена през 1922 година в София, тя започва великата си кариера още през 1946 година.

До ден днешен тя играе, като е участвала в десетки театрални постановки на сцените на Народния театър, Сатиричния театър, Театър Възраждане и други. Играла е и в емблематични за киното филми като “Специалист по всичко”, “Кит”, “Езоп”, “Топло”, “Бялата стая” и други.

На 6 февруари в Пазарджик пък, Мутафова ще представи биографичната книга „Добър вечер, столетие мое!“. Автор е нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки.
„Очаквайте ни“, призова тя почитателите си. „Надявам се това да не е последния за мен рожден ден, а да посрещам още много рождени дни“, пожела си легендарната актриса.
Next Post

Черно море падна от румънци в Турция

„Черно море“ загуби с 2:3 от лидера във втора румънска дивизия Дунареа (Калараш). Мачът бе 4-а контрола за “зелено-белите” от подготвителния лагер в Турция. За “моряците” се разписаха Марек Кузма в 6-ата минута и Румен Касабов в 79-ата минута от пряк свободен удар. Съставът на Черно море: Иван Дичевски, Емил […]