Тайната съставка за бърканите яйца на кралица Елизабет

Едва ли за някой е изненада, че вече покойната кралица Елизабет Втора изживя дългия си живот, спазвайки здравословен хранителен режим. И това, което тя обича да яде всеки ден, не се променя много през последните 60 години.
Едно от тези ястия са бърканите яйца за закуска. И макар да си мислим, че знаем всички тънкости, за да станат яйцата пухкави и вкусни, се оказва, че в яйцата на кралицата присъстват няколко тайни съставки, които им придават наистина невероятен вкус.
От Reader’s Digest научаваме, че Елизабет Втора е хапвала своите бъркани яйца с лимонова кора и индийско орехче.
Когато кралицата е искала храна, пълна с протеини за закуска, нейният готвач ѝ прави три органични яйца и супена лъжица мляко. Разбива ги добре, преди да изсипе сместа в загрят тиган на слаб огън със супена лъжица масло.
Доброто разбиване, млякото, маслото и слабият огън са важни стъпки, за да останат яйцата пухкави и да се избегнат бучки. Точно преди да стегнат напълно, готвачът добавя около една чаена лъжичка лимонова кора и щипка индийско орехче. Когато са готови, ги гарнира с черен пипер и див лук, и ги поднася на Нейно Величество.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Капитанът на "Локо" отново наказан във "Фермата", продукцията пропищя от него СНИМКА

Един от участниците във “Фермата” подлуди продукцията с нахалството си. Баскетболистът и капитан на Локо София десетки пъти e свалял микрофона си или се опитвал да го заглуши така, че и създателите на предаването, и зрителите, да не чуват какво говори, разкриха от екипа на риалитито. За капак, спортистът влязъл с […]

Subscribe US Now