Топ 10 на най-богати тенисистки в света

Зад ослепителните светлини и шума, който го съпътства, тенисът е изключително взискателен спорт. Той е един от най-трудните за практикуване и състезаване и изисква най-високи нива на физическа подготовка, за да се справим на корта. И тъй като в съвременните времена тенис се играе през цялата година, няма и много време за почивка.
И въпреки че изисква и взима толкова много от играчите, тенисът има свой собствен начин да им се отплати. Статистически погледнато, тенисът е един от най-високоплатените спортове днес. Няма да е преувеличено, ако кажем, че някои от най-богатите и високоплатени спортистки през 2023 г. всъщност са тенисистки. 
Благодарение на непрекъснато нарастващата си популярност, тенисът е един от онези спортове, които имат фенове в почти всяко кътче на света. Телевизиите предоставят обширно отразяване на всички големи събития, а всички медии са постоянно нащрек за всякакви новости в света на тениса. А играчите – именно благодарение на медиите, се превърнаха в известни имена с мултинационални конгломерати.
А за много играчи тенисът е нещо като застраховка живот – те и техните близки продължават да получават дивидентите от дните си на корта дори години след пенсиониране. Звезди като Роджър Федерер, Серина Уилямс, Мария Шарапова и Андре Агаси продължават да се радват на привилегиите, за каквито повечето спортисти могат само да мечтаят. Имайки това предвид, изглежда несправедливо пенсионирани играчи да бъдат изключвани от списък на най-високоплатените или най-богатите тенисистки в света.
Всъщност някои тенисистки са не само най-богатите личности в света на тениса, но се нареждат и сред най-богатите хора от всички сфери на живота. Yahoo Life представя списък точно на най-богатите тенисистки в света, а класацията им се основава на впечатляващата нетна стойност на всеки от тези играчи.
10. Ана Иванович (Сърбия) – 16 милиона долара
9. Крис Евърт (САЩ) – 16 милиона долара
8. Били Джийн Кинг (САЩ) – 20 милиона долара
7. Агнешка Радванска (Полша) – 25 милиона долара
6. Анна Курникова (Русия) – 60 милиона долара
5. Ли На (Китай) – 65 милиона долара
4. Винъс Уилямс (САЩ) – 95 милиона долара
3. Мария Шарапова (Русия) – 180 милиона долара
2. Серина Уилямс (САЩ) – 290 милиона долара
1. Джесика Пегула (САЩ) – 6.7 милиарда долара
Оказа се, че американката Джесика Пегула определено е най-богата тенисистка в света. Тя е дъщеря на Тери Пегула, чието състояние се оценява на почти пет милиарда долара. Джесика обаче разказва, че родителите ѝ са я научили сама да изкарва парите си.
“Никой на никого не подарява нещо ей така. Трябва да се работи здраво и да си изкарваш парите. Аз започнах от нулата и продължавам да работя”, казваше баща ми. Родителите ми не ми позволяваха да си вирна носа, за което съм им много благодарна”, споделя Джесика Пегула.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Анджелина Джоли в позната компания

Почти всички публични прояви на Анджелина Джоли напоследък са в компанията на децата й. Особено често тя е в компанията на Захара и Пакс, които й помагат в разработването и промоутирането на собствения й лейбъл за мода Atelier Jolie. Свободното си време 48-годишната актриса и режисьор също прекарва със семейството […]

Subscribe US Now