Трагедията, която разтърси датското кралско семейство

Първата седмица на юли започна трагично за няколко държави. Навръх националния празник 4 юли в САЩ беше открита стрелба по празнуващите. Ден преди това в мол в Копенхаген стрелец уби трима души и рани четирима.
Една от първите реакции на случилото се дойде от датското кралско семейство.
Кралица Маргарете, престолонаследникът принц Фредерик и съпругата му принцеса Мери излязоха с общо изявление. “Не знаем пълния размер на трагедията, но е ясно че доста хора са загинали, а още повече са били ранени”, се казва в него.
Кралското семейство изказва съболезнованията си на близките на загиналите и изтъква, че ситуацията предполага “единност и грижа”. “Искаме да благодарим на полицията, на бърза помощ и здравните власти за бързите им и ефективни усилия.”
За стрелбата в Копенхаген беше арестуван 22-годишен датчанин с психиатрично заболяване. Случилото се в датската столица идва само седмица 42-годишен мъж уби двама и рани 21 човека в норвежката столица Осло, припомнят от Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Изненада! Цвети Радойчева се раздели с мъжа си СНИМКИ

Наскоро Цвети Радойчева участва в “Черешката на тортата”, където редом с кулинарните си шедьоври сподели една доста изненадваща новина. Оказва се, че певицата се е разделила с бащата на 5-годишната си дъщеричка Ванеса. Причината обаче, не е свързана нито с изневяра, нито с ревност, както обикновено се случва. Изпълнителката сподели, […]