В коя държава са най-високите мъже в Европа

Когато си мъж, височината определено има значение. Тя е приемана като признак за красота, както и като символ на мъжественост от векове. Макар да не е сред издайниците за размера на мъжкото достойнство за разлика от други части на тялото.
Къде обаче са най-високите мъже в Европа и къде – най-ниските? Според данните на международната мрежа от учени NCD Risk Factor Collaboration нидерландците са най-високите мъже не само на Стария континент, но и в света – средният им ръст е 183.8 см.
Веднага след тях се нарежда силният пол в Черна гора – 183.3 см., както и естонците – 182.8 см. Като цяло мъжете от Скандинавието, Балтийските държави, Централна Европа и страните от бивша Югославия са сред най-високите в Европа.
Новините за мъжете на България не са добри – те са третите най-ниски на континента със среден ръст от 174.2 см. По-ниски от тях са само албанците – 174.1 см, и кипърците – 172.7 см, които са и най-ниските представители на силния пол в Европа.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

"Постоянно пребиваващ в САЩ" - поредното отдалечаване на принц Хари от кралското семейство

Трудният период, през който преминава британското кралско семейство в момента – крал Чарлз Трети и Кейт Мидълтън бяха диагностицирани с ракови заболявания, би бил чудесна възможност принц Хари да опита да покаже съпричастност и да стопли отношенията с роднините си. Макар че летя до Великобритания часове след съобщението за диагнозата […]

Subscribe US Now