Видеото на Далай Лама, в което насърчава момче да „смуче” езика му

14-ият Далай Лама e духовен водач, почитан от будистите в Тибет, Монголия, Калмикия, Бурятия, Тува и други будистки региони. Макар да е широко харесван и обичан, наскоро духовният водач успя да навлече гнева на някои свои последователи с действията си. От BBC отбелязват, че на Далай Лама му се наложи да моли за извинение, след като на кадри се вижда как пита момче дали иска да смуче езика на тибетския духовен водач.
В официално изявление от екипа на духовния водач казват, че Далай Лама иска да се извини на детето и семейството му “за болката, която думите му може да са причинили”.
“Негово светейшество често провокира хората, които среща, по невинен и закачлив начин, дори публично и пред камери. Все пак той няма задни мисли и съжалява за инцидента”, са точните думи на хората от кабинета му.
Кадрите предизвикаха широка критика, като много потребители на социалните мрежи изразиха мнението си, че са неподходящи и смущаващи, особено за духовен водач от такъв ранг. Инцидентът изглежда се е случил в храма на Далай Лама в Дарамшала на 28 февруари. Там той се среща с около 120 студенти, които са завършили програма за обучение, организирана от M3M Foundation, филантропското звено на компанията за недвижими имоти M3M Group.
Фондацията качва снимки и клипове от събитието в социалните мрежи през март. Именно там на едно от клипчетата се вижда как младо момче се приближава към Далай Лама и го пита дали може да го прегърне. Водачът махва към бузата му, казвайки “първо тук” и момчето го целува по бузата и го прегръща. След това, докато държи ръката на момчето, Далай Лама махва към устните му и сочи към тях с думите: “Мисля, че и тук” и целува момчето по устните. След това лидерът поставя челото си до това на момчето, преди да изплези езика си, казвайки “и смучи езика ми”.
Докато някои хора в залата се смеят, момчето изплезва език, преди да се отдръпне малко, както прави Далай Лама. Следват още прегръдки, докато духовният водач говори на момчето още известно време, казвайки му да гледа за”добрите човешки същества, които създават мир и щастие”.
Далай Лама живее в изгнание в Индия, откакто бяга от Тибет през 1959 г. след въстание срещу китайското управление там. От От BBC обръщат внимание, че изплезеният език може да бъде форма на поздрав в Тибет и припомнят, че през 2019 г. от кабинета на Далай Лама се извиняват публично, след като духовният водач казва в интервю, че всяка бъдеща жена Далай Лама трябва да бъде “привлекателна”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Голата Великденска провокация на Хайди Клум

Хайди Клум е известна като кралицата на Хелоуин, защото всяка година полага неимоверни усилия и не щади средства, за да организира перфектното парти с маски и костюми. Миналата година направо надмина себе си с костюма на червей и така ни остави трепетно да чакаме следващия Хелоуин, за да видим с […]

Subscribe US Now