Войната в Народния театър е в разгара си: Валери Йорданов се страхува за живота си!

В Народния театър ври и кипи, а напрежението между актьорите вече взима връхната си точка. Тези дни актьорът Валери Йорданов шокира обществеността, заявявайки, че откровено се страхува за живота си и иска оставката на директора Васил Василев, който управлява театъра от април тази година.

След като общо 47 негови колеги, сред които Аня Пенчева, Бойка Велкова, Владо Пенев, Владо Карамазов, Георги Мамалев, Деян Донков, Радина Кърджилова, се обявиха открито в подкрепа на директора, се появиха, очаквано, и ответни реакции и действия. 
Милена Фучеджиева: Кой е Минеков, за да решава вместо актьорите, какво да се случва в Народния театър?
“Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си медицинско и отивам при адвоката, ще заведа лична жалба срещу директора Васил Василев, защото той е позволил това нещо.” Това каза актьорът Валери Йорданов, който е диабетик, по време на пресконференция на министъра на културата проф. Велислав Минеков.

Йорданов и колежката му Албена Колева зададоха въпроси към министъра кога ще вземе отношение към скандала в Народния театър, който продължава да се разраства.
“Ще изложа няколко факта, които не са изнасяни досега. Имам списък на дългогодишни служители, които са напуснали. Вече се опасявам физически и за себе си, и за колегите. По време на представлението “Хъшове” в антракта падна стената, на която аз трябваше да се катеря. Стената счупи носа на реквизитора и вкара едно момиче в болница. Аз се опасявам физически за живота си”, заяви Йорданов. И по думите му случката може да е инцидент и случайност, но “щом се стига дотам актьорът да проверява декора дали ще оцелее до края на спектакъла, значи май нещо не е наред”.
Вчера Йорданов обръсна главата си в знак на протест и събра подписка за отстраняването на Васил Василев от поста на директор.

“Моля се хората, които мълчат, защото са им повишени заплатите, да погледнат трезво, да избягат от този страх”, добави още актьорът.
Отвореното писмо е вследствие на напрежението, породено от назначението на бившия пиар на ДПС Велислава Кръстева на същата длъжност в театъра. На изборите на 2 октомври Кръстева придружи до избирателната урна почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което възмути режисьора Александър Морфов. Той надраска вратата й в театъра, като я обвини в липса на морал и политическа пропаганда. На свой ред пък, Кръстева го обвини в тормоз.
През последните дни актьорът Валери Йорданов организира подписка в подкрепа на Морфов и вчерашната му поява с обръсната глава е по същата причина./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Знаменитостите открито за пластичните си операции

От години не е тайна, че знаменитостите рядко имат задръжки стане ли въпрос за правенето на пластични операции. Много от известните личности предпочитат да не разкриват какви точно подобрения са си правили, докато други пък не се притесняват да разкажат за опита си. Ето кои десет знаменитости, подбрани от Us […]

Subscribe US Now