Защо британците тръгнаха срещу Деми Ловато

Последните години бяха трудни за Деми Ловато. Певицата се бори със зависимост от наркотици, прави опит за самоубийство, а и се разделя с дългогодишния си приятел.
Напоследък обаче по всичко личи, че изпълнителката е отворила нова глава в живота си. Тя се подложи на лечение за преодоляване зависимостта и се впусна в нова романтична връзка. А наскоро издаде и нов албум.
Всичко това е добре, ако изключим някои дребни неприятности. Като например, реакциите, които предизвика рекламата на албума в Обединеното кралство – от възмущение до остра критика. Причина за това бе пикантният плакат, който го представи.
Рекламата на 30-годишната изпълнителка бе приета като “сериозна обида” към религията, заради свързването на сексуалността с разпятието – според официалните власти, които отговарят за рекламните стандарти в станата, пише Metro.
Плакатът, който беше изложен в Лондон през август, всъщност е обложката на новия албум. За нея Ловато позира в в оскъдно облекло, вързана с кожени ремъци, докато лежи на голямо легло с формата на разпятие. А заглавието над “богохулната” снимка гласи Holy Fuck, както е името и на албума.
Разпространението на плаката из лондонските улици е довело до четири жалби, в които се казва, че е обиден и е поставен на място, лесно видимо за деца. От Polydor Records – издателите на албума за Великобритания и подразделение на Universal Music, защитиха Деми и не са съгласни с обвиненията, като изтъкват и, че рекламата е направена по законов път. 
Рекламният надзор на Обединеното кралство обаче е категоричен, че Holy Fuck ясно загатва за добре познатата псувня, което, наред с изображението, според тях е неприемливо. Снимката на Ловато, “завързана като робиня, докато лежи на матрак, оформен като разпятие”, напомняла на Христос на кръста. И всичко това причинява “сериозна обида на християните”.
А албумът на Деми, издаден в края на миналата година, е изцяло посветен на борбата на певицата със зависимостта, психичното здраве и нейния път към възстановяването. “Исках чрез този албум просто да си върна силата”, каза преди време Ловато в интервю пред Vogue.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ежедневните навици на Роб Лоу, които го държат в перфектна форма

Дори и на 58-годишна възраст Роб Лоу изглежда впечатляващо добре. Американският актьор, добил популярност през 80-те години, който е и продуцент, а в последно време и водещ на подкаст, разкри тайната за добрата форма, която успява да запази толкова време. В скорошно интервю за списание Е! актьорът, чиято последна роля […]