Защо да се откажем от косенето

Настъпи онзи период от годината, в който притежаващите двор или дори малка полянка пред дома си са принудени да започнат да я косят. Заради дъждовете, от които тревата е избуяла, заради опасността от кърлежи или по чисто естетически причини.
Има обаче и достатъчно такива, заради което да забравим за косенето.
Естествените растения изискват по-малко грижи (и поливане)
От Popular Science ни напомнят, че когато отглеждаме растения, типични за мястото, където се намираме, оставяме голяма част от работата в ръцете на природата. Същото се отнася и за тревата. Ако оставим естествената такава, вместо да садим райграс и да се чудим как да изкореним плевелите, ще се сдобием с чудесна ливада, която може да косим от време на време, но пак ще е по-устойчива на времето и няма да се нуждае от допълнително поливане.
Пчелите се нуждаят от цъфнали поляни
Обичайните поддържани морави с райграс не осигуряват цъфтящи растения за пчелите и другите насекоми, които се занимават с опрашването.
Разнообразните насаждения са устойчиви
Знаем каква мъка е да се поддържа изрядно равна, зелена и без “празни” петна поляна. Ако обаче се откажем от изкуствените тревни смески за сметка на естествените растения на мястото, ще си осигурим не просто красива ливада, но и такава, която има нужда от по-малко грижи, почти никакво поливане и нула торове, и химикали.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето коя голяма звезда кумува на тежката сватба на Цветанка Ризова СНИМКИ

Новината, че Цветанка Ризова вдига скоро тежка сватба с приятеля си – топ адвокатът Красимир Недев, обикаля с експресна скорост публичното пространство. Двойката дори вече е избрала и кой ще им кумува. Това е звездата на поп музиката у нас Васил Найденов, който е и техен много близък и дългогодишен […]

Subscribe US Now