Защо Кейт Мидълтън не яде спагети

Кралското семейство се радва на редица привилегии и “лесен живот”, поне според простосмъртните си поданици. Членовете му обаче са принудени да спазват редица правила заради позициите, които заемат.
Кейт Мидълтън не прави изключение. Принцесата на Уелс и бъдеща кралица на Великобритания е длъжна да съобразява редица неща, когато се появява на публични места – от това какво облича през това с кого и как разговаря до това каква храна ще избере да хапне.
При храните тя спазва няколко “забрани”. Кейт никога не яде морски дарове, защото те могат да предизвикат хранително отравяне. Пастата и картофите също не се препоръчват – остатък от неприязънта на Елизабет Втора към храните с прекалено много въглехидрати. Гъшият дроб също е в “черния списък” на кралското семейство, защото Чарлз не одобрява начина, по който се добива той.
Интересно е и друго правило, което Кейт, както и всички останали членове на кралското семейство без един спазват. Този един е действащият монарх – когато той е в компанията им вечер, никой няма право да си легне, преди кралят или кралицата да са се отправили към леглото.
Стриктни са правилата и за общуване с поданиците, които членовете на британското семейство срещат по време на ангажиментите си. Те нямат право да си правят селфита с желаещите за това нито пък да дават автографи, защото подписът им може да бъде фалшифициран, пише Express.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Можем ли да получим витамин D от слънцето, когато сме на закрито

На прага сме на есента и дните ще стават все по-къси и по-студени, а времето, което прекарваме навън – все по-кратко. И именно през тези месеци най-често се наблюдава дефицит на витамин D, познат още като слънчевия витамин. За да си набавим необходимата дневна доза от него, важна за здравето […]

Subscribe US Now