Защо холандската принцеса Катарина-Амалия беше принудена да живее в Испания

Малка и относително спокойна монархия – така си представяме Нидерландия. Оказва се обаче, че кралското й семейство е било изправено пред неприятна и откровено опасна ситуация в последните месеци.
След заплахи от различни престъпни групировки, престолонаследницата на нидерландския престол принцеса Катарина-Амалия е била принудена да живее извън родината си. Тя прекарва повече от година в Испания.
20-годишната дъщеря на крал Вилем-Александър и кралица Максима е живяла и учила в Мадрид според източници от кралския двор, говорили пред холандската телевизия NOS.
Заплахите срещу Катарина-Амалия започват през 2022 г., когато е на 18 и започва да учи в университета в Амстердам. Тя дори се нанася в студентско общежитие, което е принудена бързо да напусне заради сигурността си.
Завърнала се в Хага, където живее семейството й, принцесата напуска двореца, само за да отиде на лекции със строга охрана. “Тя не може да живее в Амстердам и реално не може да излезе навън. Това има огромни последствия върху нея”, коментира майка й кралица Максима.
Така почти цялата 2023 г. Катарина-Амалия прекарва в Испания, където е забелязана от местните медии и заснета в парка Ретиро в Мадрид, както и в Саламанка. В момента обаче принцесата е обратно в родината си.
Поводът за завръщането й е официалното посещение в Нидерландия на крал Фелипе и кралица Летисия, които ще бъдат посрещнати официално от нидерландското кралско семейство. Дали обаче заплахите срещу принцесата са престанали не е ясно, защото дворецът отказва да коментира темата, пишат ВВС.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бианка Ченсори преди славата с Кание Уест - какво сподели бившият ѝ приятел

Бианка Ченсори влезе в светлината на прожекторите след началото на романтичната си връзка с Кание Уест, но освен че е известна като ръководител на архитектурния дизайн в Yeezy и прави заглавия с провокативните си модни изяви, Бианка изглежда все още намира “подкрепа” в бившето си гадже Ник Форджиан. Австралийският бизнесмен […]

Subscribe US Now