Защо Леонардо ди Каприо се озова в съда

Ролята на Леонардо ди Каприо във “Вълкът от Уолстрийт” се нарежда сред най-значимите в актьорската му кариера. Но именно тя май ще му донесе и най-много главоболия и неприятности. Дори със съдебните власти.
Причината: един от главните финансисти на филма от 2013 г. е Джо Лоу, с когото актьорът се сприятелява на рожден ден през 2010 г. “Разбрах, че той е огромен бизнесмен с много различни връзки в Абу Даби и Малайзия”, споделя ди Каприо.
Интересно е обаче, че Лоу става редовен дарител на благотворителната фондация на ди Каприо и в последствие предлага идеята да осигури основното финансиране за “Вълкът от Уолстрийт”. Актьорът твърди, че преди да влезе в бизнес отношения с Лоу, е проверил внимателно финансирането и легитимността му.
“Получих зелена светлина от моя екип, както и от моето студио. Той беше законен бизнесмен, който искаше да инвестира във филма”, категоричен е Леонардо ди Каприо.
Всъщност всички тези детайли относно познанството на актьора и бизнесмена станаха ясни покрай федералното дело срещу рапъра Прас Мичъл, обвинен в източване на милиони. Леонардо ди Каприо беше свидетел по делото, свързано с международно пране на пари и подкупи, но не е изправен пред никакви обвинения. Ето каква обаче е връзката между Джо Лоу и Прас Мичъл.
Първият е обвинен в кражба на милиарди долари от малайзийски държавен инвестиционен фонд, докато рапърът пък се е провинил с това, че е насочвал пари към Джо Лоу за предизборната кампания на Барак Обама през 2012 г.
Според прокурорите от юни до ноември 2012 г. Лоу е наредил повече от 21.6 милиона долара да бъдат преместени от чуждестранни лица към сметките на Мичъл, за да насочат парите към президентските избори от 2012 г. Според обвинението рапърът си е платил, за да могат “даренията” да бъдат направени на тяхно име и да прикрият откъде всъщност идват парите, пише Fox News.
Леонардо ди Каприо свидетелства и за разговор, който е провел с Джо Лоу относно милиони долари, които планира да дари за кампанията за преизбиране на Обама.
“Беше значителна сума – около 20-30 милиона долара. Казах си: “Уау, това са много пари!”, разкрива актьорът.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Къде изчезнаха Уилям и Кейт

С наближаването на коронацията на Чарлз на 6 май ангажиментите на кралското семейство стават все повече. Само преди два дни кралят и принц Уилям участваха в символичен акт, с който да отбележат наследството на покойната Елизабет Втора. Като се изключи това, принцът и принцесата на Уелс не са се мяркали […]

Subscribe US Now