Защо ни трябва котешка тоалетна (дори и да нямаме котка)

Котешката тоалетна не звучи като най-привлекателното нещо, което да държим вкъщи. Особено когато нямаме домашен любимец. Оказва се обаче, че свойствата й да попива течности и аромати могат да се използват и за други цели.
Премахване на неприятни миризми
Определено количество котешка тоалетна независимо от вида й – бентонит, силикатна или биоразградима, можем да ползваме в малко помещение като килер или мокро помещение, които миришат лошо. Поставена в съд, тя поема неприятната миризма. Същата работа върши и при спортните обувки – трябва да напълним стар чорап с нея и да поставим в обувките за през нощта. На дъното на коша за боклук пък ще поеме не само “ароматите”, но и попаднали вътре останки от течности.
Почистване
Ако имаме лошия късмет да разлеем по-голямо количество мазнина на под, който е с плочки или пък бетон, можем да покрием петното с котешка тоалетна. След няколко часа смитаме останките и забърсваме с парцал. Този метод работи и за други видове течности.
Влагоабсорбатор
Текстилна торба с котешка тоалетна успешно се справя с влагата в малки пространства, например купето на автомобила или пък мокрото помещение. Само трябва да я сменяме през няколко дни, пишат LifeHack.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато и Лана дел Рей облече бельото на Ким Кардашиян

Лана Дел Рей вече е SKIMS момиче. Преди броени дни 38-годишната изпълнителка на “Say Yes to Heaven” беше обявена за новото лице на марката на Ким Кардашиян за Свети Валентин. “Голям фен на SKIMS съм от самото начало, така че участието в тяхната кампания за Свети Валентин е толкова вълнуващо”, […]

Subscribe US Now