Защо премиерът на Великобритания е по-богат от крал Чарлз

Царуването на крал Чарлз не започна лесно в политически план – за няма и два месеца при него се смениха двама министър-председатели. Дали работата му с настоящия ще продължи дълго предстои да видим. Но едно е сигурно – Риши Сунак е по-богат от Чарлз.
Сунак и съпругата му Акшата Мурти от години занимават пресата във Великобритания с богатството и луксозния си начин на живот. Съвсем наскоро Independent писа за новия им огромен басейн, като го противопостави на покачващата се инфлация в страната.
Богатството на семейството се оценява на 730 милиона британски паунда според Sunday Times Rich List. Голяма част от него не е на Сунак, а на съпругата му – Акшата е дъщеря на индийския предприемач Нараяна Мурти, който през 1981 г. основава технологичния гигант Infosys.
“Това, което е Стив Джобс за САЩ, е Нараяна Мурти за Индия”, коментира анализаторът Трип Чодари пред Independent и допълва: “Компании като Wipro, TCS и Infosys промениха образа на Индия – от земя на укротители на змии на място, което осигурява технологични услуги”.
Но да се върнем на Риши и Акшата – двамата се женят през 2009 г. и притежават четири имота, два от които са къща за 7 милиона паунда в Кенсингтън Лондон и апартамент в Калифорния. Мурти е собственик и на Catamaran Ventures UK – британския клон на компанията на баща й за рискови капитали.
На този фон състоянието на крал Чарлз и кралицата-консорт се оценява на 350 милиона паунда според Guardian. Уговорката тук е, че в него не влизат владенията на самата корона – дворци, земя, гори и други, които принадлежат на Чарлз само за времето, в което той е на трона.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето как Господин Морков изгони Генчо МВР-то от "Фермата" СНИМКИ

Силни мъже със забавни прозвища се сблъскаха на Арената във “Фермата”, а единият напусна риалитито завинаги. Потомственият полицай Евгени, който се прочу в предаването като Генчо МВР-то, отпадна след тежък сблъсък с диетолога Влад. Литовецът, живеещ в България, е по-популярен като г-н Морков, защото често приготвя вкусни ястия с растението. […]