Завръщането на Кейт – гвоздеят във военния парад в чест на крал Чарлз

Вчера, 15 юни, крал Чарлз Трети отпразнува официално рождения си ден. Звездата на деня обаче беше не кралят, а Кейт Мидълтън, която се завърна към публичните си задължения след раковата си диагноза и така опроверга всякакви слухове за това колко е зле и дали въобще е във Великобритания.
Кейт пристигна заедно със семейството си – съпруга си принц Уилям и децата си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, в карета насред дъждовното лондонско време. За радост на събралото се множество цялото семейство Уелс беше и на балкона на Бъкингамския дворец.
Макар да е роден през ноември, Чарлз стана поредния британски монарх, който избра да празнува публично рождения си ден през лятото. Събитието, станало популярно най-вече по време на царуването на Елизабет Втора, се нарича Trooping The Colour и представлява военен парад. Произходът му датира от XVII век, когато съименникът на настоящия монарх – крал Чарлз Втори, за първи път “посреща знамената”.
Самото изнасяне на знамената пък се появява още по-назад в историята на кралството, когато на бойното поле преминаването на знаменосците с знамената на различни военни режими са били сигнал войниците да се съберат под тях.
Крал Джордж Втори за първи път решава да използва военния парад за дата, на която да празнува рождения си ден по чисто практични причини. Ноември, когато е реалният му рожден ден, е прекалено студено за подобно събитие, затова той решава да го отбележи през лятото. Това се случва за първи път през 1748 г.
Традицията се спазва и до днес – Елизабет Втора беше родена през април, но отбелязваше рождения си ден с Trooping The Colour през юни. Същото продължава да прави и синът й Чарлз Втори, чийто рожден ден е през ноември.
През 2024 г. е второто официално отбелязване на рождения му ден. Заради раковото си заболяване Чарлз не се включи в парада на кон, а пристигна в карета. След като инспектира войските, кралят се отправи към Бъкингамския дворец, където заедно с работещите членове на кралското семейство наблюдава демонстрацията на Кралските военно-въздушни сили.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какви наистина са отношенията на Брад Пит с децата му

Докато съдебната битка между Брад Пит и Анджелина Джоли продължава, децата им изглежда, че заемат страна. Актьорите спорят както за попечителството над тях, така и за френската винарна Château Miraval. От съдебни документи преди време стана ясно, че Анджелина Джоли обвинява Брад Пит във физическа агресия и словесни нападки към […]

Subscribe US Now