35 години Делфинариум във Варна

Едно от емблематичните места в морската ни столица – Варненският делфинариум, за първи път отваря врати на днешната дата преди 35 години. От 11 август малки и големи от цяла Българи се редят на опашка, за да се запознаят отблизо с магията на дружелюбните бозайници. Освен да се насладят на невероятно водно шоу, посетителите могат да научат за историята, произхода, начина на живот и поведението на морските обитатели.
Игривите Кимбо и Доли от далечните брегове на Гватемала и Куба забавляват гостите на делфинаруима. В него пък на бял свят се появяват Йоана, Бимбо и Флипър. Всички те са от вида Бутилконоси делфини. Широко разпространени са в умерените и тропически води на Световния океан. Това е един от трите вида делфини, които се срещат и в Черно море.
Разположен в сърцето на Морската градина, варненският делфинариум предлага и плуване с делфини, целувка с тюлен, кафе-сладкарница с подводно наблюдение и т.н. Атракционното съоръжение е един от символите не само на Варна, но и на туристическите атракции в България.

Next Post

Спартак Вн с пета загуба във Втора лига

„Спартак“ Вн допусна пето поредно поражение във Втора лига. Синьо-белите загубиха от „Ботев“ Гълъбово с 1-0 гостуването си на „Трейс Арена“ в Стара Загора. Единственото попадение бе дело на Вълчан Чанев в 17-ата минута. Най-чистото положение за варненци бе удар с глава на Георги Радев, който прехвърли вратаря, но защитник […]