Звездите, които ги бива и в спорта

Вероятно всеки от нас е мечтал да стане професионален спортист или световноизвестен артист в даден момент от живота си. Никога не сме си и помисляли обаче, че можем да бъдем и двете. Реалността е, че само малцина избрани всъщност имат таланта или късмета да постигнат успех и в спорта, и в шоубизнеса. Някои от тях обаче са имали шанса наистина да бъдат и двете.
Ето някои холивудски звезди, които са били надарени спортисти, преди да станат световноизвестни знаменитости, както отбелязва от MSN.
Кърт Ръсел
Актьорът има кратка бейзболна кариера в малката лига, която включва престоя му в независимия отбор на лигата на баща му, Портланд Маверикс. Точно този отбор стана обект на фантастичен документален филм на Netflix.
Джейсън Стейтъм
Като се има предвид отличната му физическа подготовка, която демонстрира на екрана, не е изненада, че Джейсън Стейтъм е бил спортист, но спортът, който е тренирал, може да бъде шок за някои. Стейтъм се гмурка, като е бил член на националния отбор по плуване на Великобритания в продължение на 12 години. Дори се състезава за страната си на Игрите на Британската общност през 1990 г. Той приписва на спорта, който практикува ежедневно от малък, че го е научил на дисциплина и фокус, като същевременно го е пазил от неприятности.
Вини Джоунс
Колегите от “Гепи” Джейсън Стейтъм и Вини Джоунс са израснали заедно в Англия и всъщност малко по-възрастният Джоунс има заслуга за въвеждането на Стейтъм във футбола. Докато Стейтъм обаче продължава да се занимава по-скоро с гмуркане, Джоунс има успешна кариера като полузащитник, играейки за Уимбълдън, Лийдс Юнайтед, Шефилд Юнайтед, Челси и Куинс Парк Рейнджърс. Подобно на повечето от героите си на големия екран, Джоунс е известен с буйния си нрав и на терена, включително скандален инцидент, при който се сбива с противников играч.
Дуейн Джонсън
Дуейн Джонсън има доста успешна кариера. Две години подред става най-високоплатеният актьор в Холивуд, а преди това е един от най-популярните кечисти в Световната федерация по кеч. Преди кеча обаче, той играл дефанзивен американски футбол с пълна стипендия в университета в Маями. След колежа подписва с Calgary Stampeders от Канадската футболна лига, но така и не се появява на терена. Джонсън наскоро се върна към футболните си корени, като закупи Професионалната лига по американски футбол, заедно с други инвеститори, за 15 милиона долара.
Ед О”Нийл
Може да не е отбелязал четири тъчдауна в една игра като легендата на Polk High School Ал Бънди, но Ед О”Нийл е бил футболист с голям потенциал. Актьорът от “Женени с деца” е защитник в 1-ва дивизия на Youngstown University. Той дори подписва договор с отбора Питсбърг Стийлърс, въпреки че не успява да изкара отбора от тренировъчния лагер.
Лиса Кудроу
Като се има предвид начина, по който бяга, е трудно да си представим, че Фийби се отличава в който и да е спорт. Но в реалния живот Лиса Кудроу е изключителна спортистка. Звездата от “Приятели” е била университетска тенисистка в Taft High в Лос Анджелис.
Матю Пери
Лиса Кудроу не е единствената тенисистка в състава на “Приятели”. Матю Пери казва пред The New York Times, че е тренирал до 10 часа на ден, докато е растял в Отава, превръщайки се в най-високо класирания юношески играч по онова време.
Елза Хоск
Шведският супермодел Елза Хоск признава, че времето, в което е играла в професионалната шведска лига по баскетбол за жени, й е помогнало да се подготви за интензивните изисквания на това да си модел. Хоск, която е висок 1.76 метра, е била модел за някои от най-големите марки в света, включително Dior, Dolce & Gabbana, H&M, Guess и Victoria”s Secret.
Ейми Адамс
Да стане актриса не винаги е било в приоритетите на Ейми Адамс. В гимназията тя е състезателка по гимнастика, лека атлетика и се стреми да стане балерина. Дори тренира в танцовата школа на Дейвид Тейлър в Колорадо. Когато обаче осъзнава, че едва ли ще се справи с балета, тя решава да се насочва към музикалния театър, а по-късно пътят ѝ я отвежда и до киното.
Шерил Кроу
Изпълнителката на “All I Wanna Do” е била мажоретка и състезателка по лека атлетика, като дори успява да спечели медал на 75 метра ниски препятствия на щатското първенство в Мисури.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Петъчна доза сексапил

На прага на месец юни сме и е съвсем нормално вече да спим на отворен прозорец. Което е чудесно, защото означава, че съвсем скоро ще дойде ред и за морски приключения. И настроението е приповдигнато, разбира се. За да го вдигнем още повече (ако има повече накъде) ще се потопим […]

Subscribe US Now