Как реагираха Роджър Федерер и Новак Джокович на отказването на Рафаел Надал

Вчера, 10 октомври, Рафаел Надал обяви с видео в профила си в Instagram, че е взел решение да сложи край на професионалната си кариера като спортист.
Новината не бе неочаквана предвид факта, че през изминалите месеци испанецът пропусна много турнири, а в тези, в които игра, не бе на познатото ниво.
С оттеглянето на Надал от голямата тройка (Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович) активен играч за момента остава Джокович, който е на 37 години. В социалните мрежи Федерер и сърбинът не пропуснаха да изкажат какво мислят за решението на колегата си.
Под поста на Рафаел Надал Роджър Федерер написа, че се е надявал този ден така и да не дойде. “Благодаря ти за незабравимите спомени и всичките ти невероятни постижения в играта, която обичаме. Беше абсолютна чест”, пише Федерер.
На стори в Instagram швейцарецът сподели и няколко снимки с Надал в чест на всички години, в които са били съперници. 
Новак Джокович посвети цял пост в профила си в Instagram със снимки с Рафаел Надал. “Рафа, един пост не е достатъчен, за да изразя уважението, което имам към теб и всичко, което си направил за нашия спорт”, започва сърбинът.
Според Джокович, испанецът е вдъхновил милиони деца по света да играят тенис, което е едно от най-големите постижения. “Благодаря ти, че ме тласкаше до самия предел толкова много пъти в нашето съперничество, което ми повлия най-много като играч”, написа още Новак Джокович.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Джорджия Мей Джагър - дъщерята на Мик Джагър, стана майка за първи път

През юни най-малката дъщеря на Мик Джагър – Джорджия Мей, обяви, че е бременна и очаква първото си дете, с пост в Instagram с няколко снимки на които е заедно с половинката си Камбриян Седлик. “Търпеливо чакаме нашия нов най-добър приятел”, написа тогава в публикацията си още бъдещата майка. Въпреки че […]

Subscribe US Now