Днес Елизабет Втора щеше да навърши 97 години

Днес, 21 април, Елизабет Втора щеше да навърши 97 години. Макар в момента кралският двор да се подготвя за предстоящата на 6 май коронация на Чарлз, най-близките й не пропуснаха да отдадат почит на покойната кралица.
На официалния профил на принца и принцесата на Уелс беше публикувана снимка, която до момента не е ставала публично достояние. На нея виждаме Елизабет седнала на диван заедно с голяма част от внуците и правнуците си.
Снимката е направена от Кейт Мидълтън през лятото на 2022 г. в любимото място на кралицата – двореца Балморал, където тя почина на 8 септември миналата година. До кралицата седят внуците на дъщеря й принцеса Ан Савана Филипс и Миа Тиндал, която държи братчето си Лукас.
Отзад от ляво на дясно са Лена Тиндан, принц Джордж, принцеса Шарлот, Айла Филипс и принц Луис. Най-отзад са единствените внуци на Елизабет на снимката – лейди Луиз и брат й Джеймс, деца на най-малкия син на кралицата принц Едуард.
На официалния профил на крал Чарлз и Камила също беше отбелязан рождения ден. Със снимка на Елизабет в люляков костюм се припомня накратко историята й. “Когато нейно величество се ражда през април 1926 г., принцеса Елизабет и семейството й не подозират, че един ден тя ще стане кралица”, се казва в текста.
След абдикацията на чичо й Едуард от престола, крал става баща й Едуард Шести. След смъртта му през 1952 г., Елизабет става кралица едва на 25 години. И се превръща в най-дълго царувалия монарх във Великобритания, единственият отпразнувал Платинен юбилей.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Джак Никълсън в 28 факта

Днес, 22 април, рожден ден празнува популярният американски актьор, режисьор, продуцент и писател, смятан за един от най-добрите в професията си.  Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now