Джейда Пинкет Смит проговори – и за шамара на Уил Смит, и за изневерите, и за мислите за самоубийство

Джейда Пинкет Смит е готова да говори за живота си. Прави го пред People малко преди да излезе автобиографичната ѝ книга Worthy на 17 октомври, в която описва всичко – от детството ѝ по улиците на Балтимор, където продава наркотици, до зенита на Холивуд. Точно там на първия ред на наградите Оскар през 2022 г., където гледа как съпругът й Уил Смит удря шамар на Крис Рок на сцената на едно то най-престижните филмови събития в САЩ и то по телевизията на живо, след като Рок се шегува за бръснатата глава на Джейда, която страда от алопеция.
Джейда знае, че всички са чакали 18 месеца тя да каже нещо. “Помислих си: “Това е скеч.” Подобно на много хора, които гледат инцидента по телевизията на живо, тя първоначално не вярва, че е истина. “Помислих си: “Няма начин Уил да го удари”, спомня си 52-годишната Джейда. “Едва когато Уил тръгна да се връща към стола си, осъзнах, че това не е скеч.”
Първите думи, които изрича на Уил Смит, след като остават сами след шоуто, са: “Добре ли си?” И ако Джейда е сигурна в едно, то е, че ще бъде на негова страна.
А отговорът на Уил Смит актрисата разкрива в книгата си. Джейда Пинкет Смит признава, че не е разговаряла с Крис Рок от инцидента на Оскарите, но се надява всички замесени да намерят “мир”. “Просто се надявам, че всички недоразумения около това могат да бъдат изяснени. Говоря за това в книгата ми, мисля, че може да има известно недоразумение между мен и Крис още от Оскарите през 2016 г. Мисля, че може да се е обидил тогава, но това не беше моето намерение. Но наистина мисля, че има голямо недоразумение”, казва 52-годишната Джейда.
През 2016 г., когато актьорската игра на Уил Смит е пренебрегната в номинациите за Оскар, Джейда гласно подкрепя движението #OscarsSoWhite, призовавайки за бойкот на шоуто за наградите. Крис, който е водещ през тази година, прави няколко шеги за Джейда в своя монолог. И в неговата специална комедия по Netflix по-рано тази година Крис твърди, че Джейда му е казала, че трябва да се откаже от това да бъде водещ от солидарност. Джейда признава, че “наистина не е осъзнавала нивото на натиск, под което Крис може да е бил” по това време.
По думите ѝ 58-годишният Крис й се обадил малко по-късно през 2016 г. и тя си помислила, че са се сдобрили. “Той се извини и аз също му се извиних”, споделя тя. “Така че всъщност си помислих, че сме добре, че томахавката е заровена между нас. И оттогава не бяхме разговаряли, докато не дойде 2022 г.”
Непосредствено след шамара Джейда казва, че Крис е слязъл от сцената, за да говори с нея по време на пауза в предаването на живо, където връчва награда. “Крис дойде до края на сцената и се опита да ми се извини. Той каза: “Не съм искал да кажа нищо лошо”. Аз отвърнах: “Не мога да говоря за това сега, Крис.”
Обидена ли е обаче Джейда, която живее с алопеция, от думите на Крис в центъра на инцидента на Оскарите, който направи доста неуместна шега за бръснатата й глава?
“Искам да кажа, това правят комедиантите”, продължава Джейда. “Просто трябва да кажа, че всъщност не съм тук, за да давам преценка за това как хората решават да изразят себе си и да изразят своето изкуство. Ще кажа, че няколко пъти са ме наранявали, със сигурност. Чувствата ми бяха много наранени от Крис, но да си под светлината на прожекторите си има своята цена.”
Нещото, което вероятно ще изненада мнозина, е че Крис Рок веднъж я поканил на среща. “Мисля, че всяко лято горе-долу излизаха новини, че аз и Уил се развеждаме. И това конкретно лято, Крис, също очевидно си помисли, че ще се развеждаме. И така, той ми се обади и предложи: “Бих искал да те изведа.” А аз отвърнах: “Какво имаш предвид?” Той каза: “Е, ти и Уил не се ли развеждате?” “Не. Крис, това са само слухове”, отговаря Джейда. “Той беше ужасен. Извини се и това беше всичко”, разказва още съпругата на Уил Смит.
Освен за шамара и очевидно сложните отношения на семейството с Крис Рок, в Worthy наред с много други теми, Джейда открито говори и за трудното си детство и сложния брак с Уил Смит.
Джейда Пинкет Смит е дъщеря на родители с проблеми със злоупотребата с вещества. Тя някак оцелява в много тежко детство в Балтимор и успява да покаже огромен талант като артист. Учи театър в продължение на една година в училището за изкуства в Северна Каролина, преди да си проправи път към Холивуд и да получи телевизионна роля в A Different World и във филми като Set It Off, Menace II Society, The Nutty Professor, Collateral и “Матрицата”.
Разбира се, по пътя към славата тя среща горещ млад актьор на име Уил. След като се засичат няколко пъти мимоходом  и след като той се развежда с първата си съпруга Шери Зампино, Уил Смит се обажда на Джейда и пита: “С кого излизаш?” В отговор, че е необвързана, Уил заявя: “Е, сега излизаш с мен.”
Припомняйки си с усмивка този момент, Джейда казва: “Можеш ли да повярваш, че си паднах по това?” Всъщност животът й е изпълнен с огромни върхове, в това число турнета с нейната група Wicked Wisdom, раждането на двете й деца, нейния “бонус син” Трей от първия брак на Уил, създаването на токшоуто Red Table Talk, но също така и с още повече спадове.
Джейда е наясно как е изглеждал животът й отстрани, особено преди около десетилетие. Блясъкът и усмивките, имението, роклите и филмовите премиери. “Те имат всичко, си мислеха повечето хора. Но докато наистина изживявах мечтата си, се сблъсках с огромна стена – дълбока депресия.”
Депресията я тласка към “външни лица”, които да запълнят празнините, които чувства вътре. Наред с това и чувството за вина обаче идват и “гласовете”, които я карат да се чувства нищожна, жалка и да мисли за смъртта. “Започнах да търся места – скали, които да изглеждат така сякаш съм претърпяла инцидент, а не съм скочила нарочно, защото не исках децата ми да си помислят, че майка им се е самоубила.”
Джейда казва, че случаен разговор в собствената й кухня й е дал искрица надежда. Приятели на нейния син Джейдън споменават, че техният баща е преминал през лечение с аяуаска – психеделично лекарство на растителна основа, обикновено сварено в чай за пиене, което води до халюцинации. “Аяхуаска ми помогна, даде ми нова интимна връзка със себе си, каквато никога преди не съм ималя.” Джейда казва, че от първия път, когато е взела лекарството, “мислите за самоубийство напълно са изчезнали”. Не крие и че нейният съпруг и деца, но вече като възрастни, също са приемали аяуаска.
Освен това Джейда не крие и че въпреки голямата им любов, бракът ѝ с Уил Смит е преминавал през много възходи и падения. “Все още работим върху това”, казва актрисата за състоянието на брака им, като споделя, че са били разделени в продължение на шест години преди Оскарите през 2022 г. “Свършихме наистина тежка работа заедно. Току-що открихме отново дълбока любов един към друг и ще си дадем време да видим какво ще се случи.”
Що се отнася до децата й: “Моите деца, те са малки гурута. Те ме научиха на дълбоко чувство за себеприемане. Те обичат всяка част от мен и аз изпитвам безусловна любов към тях”, казва Джейда Пинкет Смит за Джейдън, който е 25 г.,  Уилоу на 22 г. и 30-годишният Трей.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Пълна промяна: Анита Мейзер е тотално неузнаваема след поредния ремонт СНИМКИ

Анита Мейзер нече е тотално неузнаваема. Скандалната миска, която претърпя животоспасяваща операция преди броени месеци, така се е променила, че сигурно и най-близките й едва я познават. Очевидно след преживения кошмар Мейзер е решила да започне чисто нов живот с чисто нова визия. Силиконката бе спасена в последния момент от смъртта, след […]

Subscribe US Now