Грозно! Заличиха рисунки на български герои от трафопост

Admin

В София наблюдателни граждани забелязаха, че работници премахват от трафопост патриотични рисунки на български герои и революционери. В социалните мрежи кипи бурно възмущение от случилото се. Авторите на произведението също излязоха с официално изявление: “Осъждаме остро унищожаването на нашия труд чрез заличаването на това наше произведение създадено за напомняне, че имаме да даваме отговори на тези които вече са в земята и да напомня, че имаме да следваме техния път.

Изключително сме притеснени от проявеното безотговорно отношение без да сме информирани. Възникват въпроси от рода на – ще бъде ли възстановено произведението ни, както и – цветната мазилка ли е по-важна за доставчика на електроенергия опериращ тази сграда, от Историята пред очите на хората и най-важното, пред очите на българските деца за които е и създадено произведението?

Вярваме, че обществото винаги ще реагира на всеки опит за рушене на изкуство и заличаване на история!

С Уважение Zografi.BG”

Next Post

Билетите при прекачване важат до последната спирка на пътуването

Хартиен билет, закупен от машина, намираща се в автобус или тролейбус от градския транспорт във Варна, не е необходимо да се валидира, тъй като това става автоматично, обясни Биляна Якова, ръководител на проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“ по повод запитвания от граждани. Задължително е при прекачване в друго превозно […]

Subscribe US Now