Има ли предбрачен договор – още за сватбата на херцога на Уестминстър

Сватбата на херцога на Уестминстър и Оливия Хенсън безспорно е най-обсъжданото светско събитие във Великобритания. Все пак говорим за един от най-богатите хора в страната и кръстник на децата на принц Уилям, и принц Хари.
33-годишният Хю Гросвенър, както е името на херцогът, вече не е ерген, но баснословното му състояние от над 10 милиарда британски паунда, което наследи през 2016 г. от покойния си баща, повдига един съществен въпрос.
И той е дали Гросвенър има предбрачно споразумение с Оливия Хенсън. “Целта на подобно споразумение е предпазване на богатството, като наследство, бизнес и семейни активи. Практикува се по-често, когато единият от младоженците е значително по-богат от другия”, пояснява юристката Тереза Райт пред Hello.
Според нея е твърде вероятно херцогът да се е възползват от съществуването на практиката с предбрачните договори. Ако обаче не е, той може да сключи и следбрачен договор. Защото, ако подобна бляскава сватба е привлякла толкова много внимание, един развод ще привлече значително повече.
Тереза Райт пояснява още, че подобни договори се правят при пълното съгласие и на двете страни. В тях не може да има условия, които да оставят единият от съпрузите в много лоша финансова позиция в случай, че договорът бъде задействан.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Съветът на принц Луис към английските футболни национали

Семейството на принц Уилям и Кейт Мидълтън са запалени фенове на спорта и тази своя страст успешно предават и на децата си, които често виждаме по различни спортни събития. А тази седмица започва едно от най-големите, което вече успя да развълнува принца на Уелс и неговия по-малък син Луис. Преди да […]

Subscribe US Now