Измамна схема с водещи на bTV: Предлагат “чудодейни лекарства” и бързо забогатяване

Недоброжелатели в интернет използват разпознаваемостта на емблематични лица на bTV и доверието към тях, за да предлагат “чудодейни лекарства” или бързо забогатяване. Става въпрос за измамна схема, с която потребителите трябва да внимават.

В такава измама попадат водещите на bTV Юксиел Кадриев, Светослав Иванова и Цветанка Ризова.
“Разбрах от хора, които ми писаха във Фейсбук с въпроси каква е тайната, мога ли да дам пари без да използвам банка. След това започнаха да ми се обаждат познати, изпращаха ми снимки как съм арестуван с белезници. Оказва се, че някой използва името и лицето ми с целта да мами хората, че аз съм забогатял случайно и разкривам тайната си как това е станало лежейки на дивана като продавам биткойни. По-страшното е, че има хора, които са се хванали на това”, разказва водещият на bTV Новините Юксел Кадриев.

Информацията се разпространява в затворени групи във Фейсбук чрез откраднати профили на хора с между 2000 и 6000 последователи. Юксел Кадриев призовава хората да бъдат бдителни в какви групи участват.
По думите на водещия на предаването “120 минути” Светослав Иванов социалните мрежи са токсична среда, в която се разпространява всякаква информация.

“Преди известно време започнах да получавам съобщения с въпроси за “чудодейно лекарство”, което помага на хората с увреден слух. Това ме накара да реагирам публично, защото става дума за здравето на хората. Лъжа, свързана с нещо, което може да се окаже вредоносно и си играе с надеждите на хората. Схемата е сходна. На гости в “120 минути” уж ми е Васил Найденов, който споделя, че е изгубил слуха си”, разказва Светослав Иванов./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Когато Елизабет Хърли е гола в басейна

Регулярно Елизабет Хърли намира начин да ни напомни, че дори на 58 години е все така секси. Дали ще са снимки по изрязани бански, или прилепнало боди – моделът винаги приковава вниманието. Последно ѝ обърнахме внимание миналия месец, когато разкри, че много обича бикини на райета. Сега отново влиза в полезрението […]

Subscribe US Now