Как и защо Шакил О’Нийл свали 25 кг

Той има много прякори – Дизел, Големият Аристотел, Големият Баришников, Супермен. Заради него баскетболната асоциация променя начина, по който се произвеждат баскетболните кошове, за да могат да издържат на мощта му. 
Шакил О”Нийл е част от историята на NBA като един от най-добрите играчи. Това той демонстрираше през цялата си кариера в най-престижната лига в света, която напусна преди 13 години. Време, в което бившият играч остана близо до лигата като коментатор и от което се възползва и да се отдаде на на други страсти, като колите и различни бизнес начинания. Оказва се обаче, че с годините баскетболната легенда е натрупал доста излишни килограми, които започват да му пречат.
Сега Шакил О’Нийл споделя с феновете за драстичното си отслабване, след като получава множество проблеми със здравето. Бившият баскетболист разкрива, че е отслабнал близо 25 килограма в ново интервю пред ET Canada.
“Не знаех разликата между въглехидрати и протеини. До 50 години не знаех”, признава баскетболистът.
По думите му в момента тежи 159 килограма, но иска да смъкне още, създавайки си нови цели всеки ден, за да подобри здравето си. 51-годишната баскетболна легедна иска да тези около 140-145 килограма и да достигне момента, в който ще вижда върху себе си коремни плочки.
“Засега имам само пет, така че ми остават още седем, защото искам да сваля тениската си за социалните мрежи”, шегува се О’Нийл.
Що се отнася до причината, довело до желанието му за отслабване, баскетболистът казва, че е започнал да става доста закръглен и дори не е можел да се качва и слиза по стълбите. “Не ми харесваше начинът, по който изглеждах в огледалото. Казах си, че трябва да отслабна с няколко килограма и го направих”, разкрива още той.
О’Нийл сподели прогреса си във видео, което публикува в Instagram миналия месец. На него легендата на NBA къса тениската си и показва мускули. След това прави няколко пози, присъщи на бодибилдърите, за да се похвали с напредъка си пред своите фенове. Той отбеляза треньора Фил Хийт, който е седемкратен носител на титлата Мистър Олимпия, печелейки я за първи път през 2011 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато всички гледат Кейт Мос и дъщеря ѝ Лила

От около вече три години Лила Грейс Мос уверено върви по стъпките на майка си Кейт Мос и появите и на двете както поотделно, така и заедно, рядко остават незабелязани. Освен това всеки път ни прави впечатление колко много си приличат двете. За тазгодишната Met Gala те идеално съчетаха визиите […]

Subscribe US Now