Какво да очакваме от „Убийствен влак“ с Брад Пит

В България може и само да си мечтаем за бързо придвижване с влак, но в Япония то е факт от много години. И така например разстоянието от Токио до Киото, което над 500 километра, с влак-стрела отнема само някакви си два часа и половина.
За горе-долу толкова време се развива и сюжетът на “Убийствен влак” (Bullet Train). Филм, за който се говори още от средата на 2020 г. Тогава знаехме, че Дейвид Лийч (“Дедпул 2”, 2018 г., “Бързи и яростни: Хобс и Шоу”, 2019 г.) ще се заеме с режисирането, а Брад Пит ще влезе в главната роля.
Филмът щеше да бъде базиран на романа на Киторо Исака – MariaBeetle, който до миналата година дори не бе преведен на английски. По-късно разбрахме, че към актьорския състав се присъединяват имена като Брайън Тайрий Хенри, Джоуи Кинг, Арън Тейлър-Джонсън, Зази Бийтс и Майкъл Шанън.
Стана ясно също, че Брад Пит и Сандра Бълок ще си направят и взаимна услуга: Пит ще се появи за няколко сцени в “Изгубеният град”, а Бълок ще направи същото за “Убийствен влак”. Това всъщност са първите, а към момента и единствените два филма, в които сме ги виждали заедно на екран.
В “Убийствен влак” Бълок влиза в ролята на Мария – красива и нахакана координаторка, чиято задача е да даде точни указания за изпълнение на тайна мисия на наемен убиец. Въпросният наемен убиец в този конкретен случай носи прозвището Калинката (Брад Пит).
Работата му може и да е осеяна със смърт, но той се опитва да се промени. Да изкорени гнева от себе си и да приема останалите. А задачата, поставена му от Мария, е наглед съвсем лесна – да се качи на влак-стрела от Токио до Киото, да открадне едно конкретно куфарче с лепенка на влакче на дръжката и да слезе още на следващата станция.
Направо детска работа за професионалист като него. Но се оказва, че това куфарче е доста желано и той не е единственият, който се опитва да се добере до него. Във въпросния влак по същото време се оказват още цели петима наемни и крайно смъртоносни убийци.
Те може и да са истински страшилища, но също като Калинката носят много интересни прякори – Лимон (Брайън Тайрий Хенри), Мандарин (Арън Тейлър-Джонсън), Стършел (Зази Бийтс) и Вълка (Bad Bunny).
А Калинката… Калинката по бързата процедура ще разбере, че това не е най-лесната му мисия до момента – а най-трудната.
Наемни убийци с ексцентрични прякори – това намирисва на много екшън и пиперливи реплики. И си е точно така, защото в “Убийствен влак” има по много и от двете. И екшън сцени, които вдигат адреналина, и хапливи реплики, които разсмиват.
И в този филм Дейвид Лийч показва типичния за филмите си хумористичен и дори леко детски хумор. А така ни остава да се чудим дали само нас ни лъхна една дедпулска вълна, завихрена от влак-срела…
“Убийствен влак” е по кината от 5 август

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Цвети на Криско не се стърпя и призна публично, че той не... СНИМКИ

Въпреки че имаше слухове, че Цвети и Криско са разделени, напоследък любовта между тях сякаш се подновява с нова сила. Това обаче, не пречи междувременно брюнетката да се оплаче от мъжа си. Наскоро в стори в социалните мрежи Цвети заяви, че до някаква степен осъжда Криско, който я счита, едва […]