Какво направи датската принцеса в Гренландия

Принцеса Мери неслучайно е един от най-обичаните членове на датското кралско семейство. Съпругата на принц Фредерик посвещава голяма част от времето си на работа с уязвими групи и обръщане на внимание на важни каузи.
Преди няколко дни 50-годишната Мери пристигна в Гренландия.
В страната, която е част от датската корона, тя пристигна в столицата Нуук. “Чакам с нетърпение да се срещна отново с Гренландия и гренландците”, пише Мери в официално изявление, цитирано от Royal Central.
Първата й задача на острова е акция с WWF, на чийто датски клон принцесата е президент. Заедно с ученици от град Акалук тя участва в почистване на бреговата ивица от отпадъци. Малко по-късно в Центъра за работа с деца в следучебно време Мери и децата сортират и идентифицират различните видове отпадъци и обсъждат начини, с които да се намали изхвърлянето им в природата.
Част от ангажиментите на принцесата в Гренландия е и посещението на Mælkebøtten – център за подкрепа на млади хора, пострадали или в риск от самоубийство и сексуално насилие. Опазването на природата и биоразнообразието са други каузи, които Мери подкрепя в Гренландия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Поп фолк звездата Кали изненада с виртуозен китарист СНИМКИ

Банда BМХ, с които поп фолк дивата Кали от години твори и радва публиката по време на участия, привлече виртуоза на китарата Теодор Грозданов. Теодор Грозданов е роден през 1991 г. в град Етрополе. Започва да свири на китара на 14. Първият му учител е известният китарен педагог и изпълнител […]

Subscribe US Now