Какво работи Мако – японската принцеса, която се отказа от кралската титла

За японската принцеса знаем, че вече живее в САЩ. Мако замина за Щатите след като се отказа от монаршеската си титла, за да се омъжи за обикновен японец. А изглежда че заедно със съпруга ѝ Кей Комуро вече градят стабилен семеен живот в Ню Йорк, тъй като сега разбираме и къде и с какво се занимава принцесата.
От известно време Мако помага на кураторите в Музея на изкуствата “Метрополитън”. Всъщност, тя го прави като доброволец, а не срещу заплата, пише Japan Times.
Но освен че се занимава с азиатската колекция, принцесата работи и по подготовката на нещо още по-специално.
То е свързано Япония и представлява изложба с картини, вдъхновени от живота на монах, който пътешества из източната страна. Историята е в духа на XIII век, когато се разпространява будизмът.
А всичко това принцесата не прави просто защото е принцеса и просто защото е японка. Нека не забравяме, че университетското образование на Мако е свързано точно с изкуство и културно наследство.
“Тя е квалифицирана и вероятно работи и с конкретни детайли в колекцията. Това е работа, която изисква голяма подготовка и често означава да се прекарва много време в библиотеката”, казва пред People бивш вече куратор от музея.
Очевидно, откакто миналата есен японската принцеса и съпругът ѝ Кей Комуро са пристигнали в Ню Йорк, животът им там се развива точно както са и планирали.
По време на пресконференцията след сватбата, самата Мако призна, че това, което иска, е “да имам спокоен живот в новата си среда”. И дори отказа финансова подкрепа в размер на внушителните 1.3 милиона долара.
Кей Комуро е партньор на принцеса Мако още от студентските години. Двамата се сгодиха през 2013 г., а си казаха заветното “да” на 26 октомври 2021 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Христо Калоферов показа сина си за първи път СНИМКА

Новинарят Христо Калоферов не говори за личния си живот, нито пък показва такива снимки. Много от колегите му научиха с няколко месеца закъснение, че е станал баща. Това се случи преди две години.  Сега Калоферов е решил да разчупи стереотипите и да покаже сина си, който носи неговото име.  “Готов […]