Какво знаем за погребението на Тина Търнър

“С голяма тъга съобщаваме за кончината на Тина Търнър”, се казва в изявлението от 24 май, потвърждаващо смъртта на музикалната звезда. 83-годишната Тина почина в дома си в Кюснахт близо до Цюрих, Швейцария, след като се бори с “продължителна болест”. 
Смъртта на Тина се дължи на “естествени причини”, според нейния представител. Търнър се бори с множество здравословни проблеми в годините преди смъртта си. Прекара инсулт и бъбречно заболяване. Тя също беше диагностицирана с рак на червата през 2016 г., три години след инсулта.
Въпреки че боледуваше отдавна и смъртта ѝ може би не е чак такава изненада, предвид годините и здравословното ѝ състояние, загубата на такава икона приини мъка и тъга на много хора по света – чувства, които ще достигнат своя връх на погребението на Тина Търнър.
“Ще има частна погребална церемония, на която ще присъстват само най-близките”, каза говорител на семейството на Тина пред Daily Mail. Датата на погребението не беше оповестена публично след смъртта на Тина, а що се отнася до подробностите, като кой ще присъства, дава ги Еди Хамптън Армани, който е нейн личен асистент повече от 20 години.
“Тя не искаше голямо публично погребение”, казва Хамптън пред Mirror. “Тя искаше да бъде кремирана и очаквам погребението ѝ да е малко и много лично. Сигурен съм, че по-късно ще има някакъв възпоменателен концерт в знак на почит”, добавя 65-годишният Хамптън. “На погребението ще бъдат само нейните много близки приятели в Швейцария и нейният мениджър. Няма да е голямо семейно събитие.”
Еди поддържа връзка с Тина, след като тя се установява в Швейцария през 1994 г. Бившият асистент също казва, че Тина е “оставила миналото зад себе си”, след като е загубила двамата си сина. 59-годишният Реймънд Търнър посегна на живота си през 2018 г. През 2022 г. Рони Търнър, на 62 г., почина от рак. Тина също осинови двама от синовете на Айк Търнър от предишните му връзки – Айк Търнър младши и Майкъл Търнър, но нямаше много контакти с тях след преместването си в Швейцария.
“Бяхме най-добри приятели”, казва Еди пред The Morning Show. “Тя беше моят наставник, моята героиня, моята учителка, моята леля – няма да кажа майка, защото тя щеше да ме убие. Повечето от нещата, които знам днес, са благодарение на Тина. И тя не те водеше за ръка и не се държеше с теб като с бебе. Тя ти показваше, тя те напътстваше и ти трябваше да слушаш и да учиш, а след това трябваше да го разбереш. И аз го направих.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Необикновеното приятелство между Дженифър Лопес и Дженифър Гарнър

Дженифър Лопес и Дженифър Гарнър са абсолютното доказателство, че за две жени, между които общото е един мъж, приятелство може да съществува. Дженифър Гарнър и Бен Афлек са женени от 2005 г. до 2015 г. и им се раждат три деца – дъщерите им Вайълет (17 г.) и Серафина (14 […]

Subscribe US Now