Кибератаките срещу Амбър Хърд – едни от най-лошите

Чувайки думата “атака” вероятно много от нас първосигнално си представят физически сблъсък или пък вербално противопоставяне очи в очи. Но в днешно време фокусът върху значението ѝ като че ли се измества. Къде? Във виртуалното пространство.
Човек може да бъде атакуван не само на улицата, но в социалните мрежи – чрез хапливи коментари, компрометиращи снимки и унизителни публикации.
Такъв е случаят с Амбър Хърд.
“Това е един от най-лошите случаи на кибертормоз и киберпреследване от група акаунти в Twitter” по време на делото за клевета срещу Джони Деп”, сочи ново проучване, пише Independent.
По време на процеса, който беше излъчен по телевизията, социалните мрежи бяха заляти от мемета и шеги за бившите съпрузи. А някои от тях определено преминаха границите на “добрия тон”.
Масата хора застанаха зад актьора от “Карибски пирати”, като част от тях не само го подкрепиха, но се възползваха от публичното пространство, за да критикуват Амбър.
През цялото време Хърд изказваше мнението си, че всичко това е несправедливо към нея. “Дори и да мислите, че лъжа, няма как да ме погледнете в очите и да ми кажете, че социалните медии представят справедливо нещата”, каза тя през юни, припомня Independent.
Има повече от 14 000 хаштага като “#AmberHeardIsAnAbuser” и “#AmberHeardIsALiar”, показва изследване на фирмата Bot Sentinel, която в понеделник, 18 юли, публикува доклад за проследяване и борба с дезинформацията и целенасочения тормоз в интернет.
Според доклада феновете, които споделят подкрепата си за Хърд, са били “атакувани безмилостно” с често “вулгарен и заплашителен език”. Също така 24% от акаунтите, използващи тези негативни хаштагове за Хърд, са създадени през последните седем месеца, като средната стойност обикновено е 8,6%.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как се справя Елизабет Хърли с жегата

Горещата вълна в Европа не подмина и Великобритания – температурите надвишават 40 градуса на много места на острова. На Елизабет Хърли това й идва идеално, за да демонстрира за пореден път собствен модел бански и формите си. 57-годишният модел отново се появи в оскъдно облекло в профила си в Instagram. […]

Subscribe US Now