Къде да сложим рутера за по-добър сигнал

Навлизането на концепцията за домашен офис, съпроводена от скоростния ръст в разнообразието от свързани към интернет джаджи у дома, наличието на добър домашен интернет се превръща в реална необходимост. 
В повечето случай за слабия интернет у дома не е виновен доставчикът на услугата или самата връзка, а разположението на рутера. 
То играе ключова роля за равномерното разпределение на сигнала в целия дом и може да се окаже разковничето за това да имаме интернет в двора или на втория етаж например. 
В рубриката си Home Tips от CNET съветват да не поставяме рутера в изолиран ъгъл в дома, както обикновено правим, а да му отдадем по-централно място, по възможност високо от земята. 
Причината за това е, че рутерите излъчват сигнал във всички посоки, най-силно в посока надолу. 
Затова, ако го сложим в ъгъл на земята, голяма част от вълните ще отиват директно към пода или извън дома ни. 
Ако отвъд стената имаме двор, в който също искаме да има интернет, отново би било по-добре да потърсим вариант за поставяне на рутера не до стена, а в близост до прозорец, през който биха могли да протичат повече вълни и с по-голям обхват.
Водата също блокира сигнала и затова например е добре рутерът да е далеч от аквариуми или големи съдове с вода. 
Смущения и електромагнитни вълни от други електронни устройства също би могъл да попречи на равномерното разпръскване на сигнал от рутера. 
Затова е добре той да е по-далеч от микровълновата фурна или дори телевизора в хола. 
Ако спазвайки всички тези препоръки все още много места у дома са със слаб или без никакъв сигнал, то вероятно значи, че просто трябва да се бръкнем и да си купим допълнителен рутер или външно устройство за усилване на сигнала.    

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Първо в БЛИЦ! Тита крие голяма тайна, гадже е със...

Певицата Тита се хвалеше с ново гадже след раздялата с ММА боеца Недно Николов, който не спираше да я изненадва със скъпи подаръци. Тайното гадже на Тита не било за показване, коментират запознати. Не става ясно дали е женен, по-възрастен или пък популярна личност.  Накрая Тита го е зарязала и […]

Subscribe US Now