Когато бившата на Безос разпродава акции от Amazon

След развода си с Джеф Безос Макензи Скот избягва публичните прояви и поне към момента спазва обещанието си да раздаде по-голяма част от състоянието си.
А тази година бившата съпруга на един от най-богатите и влиятелни хора в света ще продължи с раздаването на пари. А сега от Bloomberg News разбираме, че Скот се е разделила с немалка част от акциите си в Amazon.
За миналата година тя е продала 65.3 милиона акции, които в момента биха стрували 10.4 милиарда долара. По този начин Мекензи Скот е останала с 1.9% притежание на акции от Amazon. При развода си тя получи общо 4% от компанията, които тогава се равняваха на 36 милиарда долара.
От раздялата с Джеф Безос и обещанието, че ще дари половината си състояние за благотворителност изминаха пет години, за които Мекензи Скот е раздала на различни организации впечатляващите 16.5 милиарда долара.
Като само през миналата година даренията ѝ се изчисляват на около 2 милиарда долара, пише New York Post. През януари 2023 г. Скот финализира и втория си развод след като връзката ѝ с Дан Джюет, учител в училището на децата ѝ, се е разпаднала.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато стендъп комедиантка се съблече на сцената

Стендъп комедиантите по принцип не залагат кой знае колко много на представянето им преди появата на сцената. А по-скоро на остроумни шеги и закачки след това. Но Наташа Леджеро е решила да направи и двете и буквално да събере очите на всички в залата. По време на стендъп представление комикът Бърт […]

Subscribe US Now