Когато Чарлз не отстъпва на никого

Тази седмица приключва с две изненадващи новини от страна на британското кралско семейство – Кейт Мидълтън претърпя операция, чието естество не се уточнява, а крал Чарлз предстои да бъде приет в болница за процедура, свързана с простатата.
Принцесата на Уелс ще остане около две седмици хоспитализирана, докато кралят се очаква да бъде в болница за по-кратко, тъй като става дума за стандартна процедура, свързана с увеличена простата.
И все пак възникна въпросът дали някои от неговите седем официални съветници временно ще поеме задълженията му. Бъкингамският дворец побърза да уточни, че Чарлз ще има възможност да продължи да изпълнява задълженията си по конституция независимо от процедурата, на която ще се подложи идната седмица.
Съветниците на монарха обикновена действат от негово име, когато той няма възможност за това, например при пътуване в чужбина или здравословен проблем. Кралят или кралицата винаги са замествани от двама човека едновременно.
В момента съветниците на крал Чарлз са седем човека, след като той изрично пожела към първите петима да бъдат добавени сестра му принцеса Ан и по-малкият му брат принц Едуард. Останалите са Камила, принц Уилям, принц Хари, принц Андрю и принцеса Беатрис, припомнят Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Знаменитости, които са били съквартиранти

Свикнали сме с идеята, че знаменитостите обичат да си угаждат и могат да си позволят луксозен начин на живот в огромни имения. И най-вероятно ни е трудно да си представим, че някога са живеели скромно и им се е налагало дори да делят жилището си с още един човек. Но […]

Subscribe US Now