Когато една сватба за 50 хиляди съсипе живота на булката

Едва ли има булка, която да не иска сватбеният ѝ ден да е наистина специален. Именно такова е желанието и на Лусинда Роуз, която работи като детски психолог в Англия.
Тя и половинката ѝ Иън Браун обявяват годежа си през януари 2023 г., след като са заедно вече почти година и половина. След тази важна крачка бъдещите младоженци са особено развълнувани да планират всички подробности за големия си ден. Първите две неща, които двойката избира, са датата и мястото на церемонията.
“Платихме огромен депозит, така че имаше голям натиск да направим всичко както трябва. Беше огромно психическо и финансово натоварване и просто се натрупваше като снежна топка”, спомня си булката.
Първоначалната идея е сватбата да включва 50 гости с от бюджет от 15 000 паунда. Впоследствие обаче поканените стават 120 души, а сумата по разходите – 40 000 паунда. Тогава Лусинда вече се е понесла по инерцията на цялата организация и решава, че ще е интересно на специалния ѝ ден да има и фойерверки, струнен квартет, кон с карета, и дори фургон със сладолед.
Тъй като и разходите продължават да нарастват бързо, булката решава да отдели време сама да изработи ръчно някои от детайлите, които е предвидила. Тогава обаче тя осъзнава, че едва се справя с подготовката.
“Месецът преди сватбата бях толкова погълната от това да правя, изработвам и купувам сватбени неща, че почти не спях и почти не виждах Иън”, спомня си Лусинда. Тя споделя, че стресът не само ѝ е попречил да се наслади на сватбения си ден, но ѝ е и повлиял за месеци напред след това.
“Започнах да се ужасявам от това и в самия ден едва можех да се съсредоточа. Месеци след сватбата споменът ми за деня беше напълно изчезнал… Чувствах се засрамена, че се чувствах така”, признава булката.
Въпреки че сватбата в крайна сметка минава съвсем по план, Лусинда казва, че дълго време след това не е можела да се накара да говори за иначе щастливия ден за всяка жена.
“Сватбата съсипа живота ми за три месеца. Това е заради обществените очаквания. Като жени сме научени да искаме денят да е перфектен, но в края на краищата животът не е филм на Дисни”, допълва булката, която не крие, че е преживяла същински бърнаут.
След края на сватбения ден тя очаква, че ще се почувства облекчена, но не може да се отърси от изтощението и се бори с чувство за вина, пише People.
“Понякога нямах търпение сватбата да е минала. Но когато най-накрая приключи, бях твърде изтощена, за да правя каквото и да било. Имаше я и емоционалната страна, мислех си: “Защо не се чувствам като другите?” А и вината за похарчените пари”, допълва Лусинда.
В момента, когато решава да разкрие как се чувства пред съпруга си, тя разбира, че не може да говори за това, тъй като се чувства “разбита, виновна и засрамена”.
Въпреки това в онлайн пространството попада на историите на други жени, също преживели стрес покрай сватбата си. Сега Лусинда се надява, че нейната история ще помогне на други булки и младоженци да не се поддават на натиска да се опитват да планират “перфектния” сватбен ден.
“Жените сме толкова заставени да мислим, че нашата сватба ще е най-хубавият ден в живота ни. И е самотно и изолиращо, когато не се чувстваме така, както хората очакват от нас”, казва още Лусинда Роуз.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Великден в Уиндзор - усмихнат Чарлз, отсъстваща Кейт

Преди ден западният християнски свят отбеляза Великден. Празникът беше и първото публично обществено събитие, на което крал Чарлз участва след обявяването на раковата си диагноза в началото на 2024 г. Кралят пристигна в параклиса “Сейнт Джордж” на замъка Уиндзор заедно със съпругата си Камила и демонстрира видимо приповдигнато настроение. Той […]

Subscribe US Now