Крал Чарлз – жертва на диаманта Кохинор

Новината за онкологичното заболяване на крал Чарлз изненада неприятно всички и няма как да не се зачудим на лошия му късмет – да чака десетилетия наред да се възкачи на престола, а само няколко месеца по-късно да научи тежката диагноза.
Докато някои не търсят обяснение за този развой на събитията, други го намират в една важна подробност от коронацията на монарха – диамантът Кохинор, който блестеше на короната, поставена върху главата му. Един от най-известните скъпоценни камъни в света има повече от спорна история и се е превърнал в символ на колонизацията на Индия от Великобритания.
От векове диамантът се смята за прокълнат и се твърди, че носи смърт и редица неприятности на всеки, който го притежава. Той е бил собственост на редица династии в различни държави и всички владетели, които са сложили ръка на него, са губили своето здраве и сили.
Затова и в британското кралско семейство се предава по наследство все на жени – от кралица Виктория до кралица Елизабет Втора. А крал Чарлз е първият мъж, който го наследява. Именно по тази причина и мнозина заподозряха, че му е донесъл лош късмет, изразяващ се в диагнозата рак няколко месеца след коронацията, пише Times of India.
Разбира се само може да предполагаме дали проклятието на диаманта Кохинор е истинската причина за болестта на крал Чарлз. Ако мислим разумно, това е заболяване, от което никой не е застрахован, макар и със синя кръв. Но е факт, че монарсите попринцип се славят с дълъг живот и малко здравословни проблеми, така че може би има намесена някаква сила.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Никол Шерцингер пак го направи

Никол Шерцингер често попада в полезрението на медиите. Понякога заради бляскава корица на списание, където ще се появи, понякога заради някой дребен скандал. Друг път чисто и просто, защото изглежда забележително по бански и трудно човек да подмине снимките ѝ в Instagram, без да спомене очевидното, а именно колко е секси. […]

Subscribe US Now