Крал Фредерик и кралица Мери в Норвегия – загърбиха ли семейните си проблеми

Малко преди изненадващото му възкачване на престола на Дания крал Фредерик беше изправен пред медиен скандал – има или не извънбрачна връзка с мексиканска телевизионна водеща, живееща в Испания?
Според някои коментатори слуховете за изневярата му отчасти са повлияли на решението на кралица Маргрете да отстъпи трона на сина си и да тушира напрежението в семейството му. Фредерик е крал от няколко месеца, а неотлъчно до него винаги е кралицата-консорт Мери.
Преди дни двамата отпразнуваха 20-та годишнина от сватбата си. Това се случи по време на първото им официално посещение в Норвегия в качеството им на монарси.
Фредерик и Мери пристигнаха в Осло на 14 май, и подобно на посещението си в Швеция преди седмица, го направиха на борда на кралския кораб Данеборг.
Последваха среща с престолонаследника на Норвегия принц Хаакон и съпругата му Мете-Марит, полагане на венци пред националния монумент в памет на жертвите от Втората световна война и посещение в лабораторията на Университета на Осло.
Тържествената гала вечеря с цялото кралско семейство на Норвегия се състоя вечерта на същия ден, като кралят на страната Харалд Пети специално поздрави краля и кралицата на Дания с годишнината от сватбата им.

Връзките между двете монархии са здрави – крал Харалд е втори братовчед с майката на крал Фредерик кралица Маргрете. Престолонаследникът на Норвегия принц Хаакон и съпругата му са кръстници на престолонаследника на Дания принц Кристиян, припомнят Hello.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Почти 19 часа и 45 км по-късно във водата - още едно невероятно постижение на Петър Стойчев

Петър Стойчев е един от най-успешните състезатели по плувен маратон в света. В кариерата си е преплувал над 60 000 километра в басейни, реки, езера, морета и океани. 11 поредни години е носител на световната купа по плувен маратон, световен шампион по плуване на 25 километра в открити води през […]

Subscribe US Now