Най-евтините градове за закупуване на жилище в Европа

Европа предлага безкрайни възможности не само за туризъм, но и за временно или постоянно установяване в градове, различни от родните ни. За хората, които предпочитат да не живеят под наем, а в собствено жилище, Express прави класация на деветте най-евтините градове според цената на апартаментите там.
Всички те се намират на или около Балканите, а цели три са в Румъния. Това са Сибиу, Крайова и Орадея. Орадея е в близост до границата с Унгария и е един от най-бързо развиващите се в икономическо и културно отношение в страната.
Сибиу е градът с най-големия открит музей в Европа – Astra National Museum, докато в Крайова е най-просторният природен парк на континента, парк “Николае Романеску”. В класацията са още Кишинев в Молдова, Мостар и Тузла в Босна и Херцоговина, както и Патра в Гърция.
Два български града влизат в класацията за най-ниски цени за закупуване на жилища в Европа. Това са Бургас и Пловдив. Ето и топ 10 на най-евтините градове за закупуване на апартамент, като цените са за жилище от 100 кв.м.
Тузла, Босна и Херцоговина – 166 хил. евро
Орадея, Румъния – 165 хил. евро
Патрас, Гърция – 161 хил. евро
Сибиу, Румъния, – 153 хил. евр
Крайова, Румъния – 148 хил. евро
Бургас, България – 136 хил. евро
Пловдив, България – 131 хил. евро
Мостар, Босна и Херцоговина – 128 хил. евро
Битоля, Северна Македония – 91 хил. евро

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Война безкрай - когато Доналд и Мелания са на различно мнение за всичко

Доналд и Мелания Тръмп отдавна вече не обитават Белия дом, но животът им там е оставил своите следи у мнозина, които са имали възможността да бъдат негови странични наблюдатели. И разкритията не спират. А поредната порция идва от авторката на книгата American Woman: The Transformation of the Modern First Lady, from Hillary […]

Subscribe US Now