Наркозависимост и нелегално оръжие – какво се случва със сина на Джо Байдън

Откакто Джо Байдън стана 46-ия американски президент през януари 2021 г., неведнъж се чуват критики по негов адрес по различни поводи. Често се дискутира здравословното му състояние и това, че изглежда негоден да заема тази най-висока управленска длъжност. Не липсват и скандали от различно естество, а от няколко дни е започната процедура по импийчмънт и разследвания по обвинения в злоупотреба с власт, възпрепятстване и корупция.
Това обаче далеч не са единствените проблеми за Джо Байдън напоследък. Той има общо четири деца – две момчета и две момичета, които рядко се появяват в публичното пространство. Но тези дни името на сина му Хънтър Байдън се споменава доста често, и то не с добро.
Той стана първият наследник на действащ американски президент, който получава федерални обвинения от Министерството на правосъдието. Те са свързани с незаконно притежание на оръжие и подправяне на документи, изисквани при неговото закупуване.
През 2018 г. Хънтър Байдън се сдобива с пистолет от оръжеен магазин. За целта попълва документ, в който заявява, че не е пристрастен към наркотици и никакви забранени от закона вещества. Това обаче е лъжа от негова страна, която използва, за да се сдобие с оръжието, защото междувременно фигурира в списък с наркозависими и е признал, че се бори със зависимост към кокаин.
Подобна лъжа и притежанието на оръжие от наркозависим в Щатите се смята за федерално престъпление. Междувременно адвокатите на Хънтър Байдън трябва да се справят и с обвиненията за данъчни измами, които също му бяха повдигнати преди няколко месеца, а идеята за постигане на споразумение със съда се срина след поредно изслушване през юли, предава Reuters.
Обвиненията към сина на Джо Байдън със сигурност идват в много неприятен момент и ще окажат влияние върху предизборната кампания преди следващите президентски избори догодина. Но да не забравяме, че и основният претендент на настоящия държавен глава също има четири федерални обвинения и нищо чудно вместо в Белия дом, да се окаже в затвора.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нова изненада от Уилям и Кейт

Откакто Чарлз стана крал точно преди година, отговорностите на плещите на принц Уилям и съпругата му Кейт станаха повече. В ролята на престолонаследник принцът на Уелс трябва да следи изкъсо всичко, случващо се в монархията. Затова и той, както и принцесата на Уелс имат нужда от доверени хора в своя […]

Subscribe US Now