Неочакваната и внезапна смърт на Джеф Бек

Джеф Бек, един от най-иновативните и със сигурност най-непредсказуемите китаристи от 60-те, почина във вторник, 10 януари. Той си отиде на 78 години, стана ясно късно вечерта в сряда, 11 януари.
“От името на семейството му, с дълбока тъга споделяме новината за смъртта на Джеф Бек. След внезапно заразяване с бактериален менингит, той почина мирно вчера”, се казва в изявление на представителя му. “Семейството му моли за уединение, докато се опитват да се справят с тази огромна загуба.”
Бек наскоро завърши турне с Джони Деп, в подкрепа на албума си 18. Джеф Бек има седем Грами за инструментални изпълнения и осма награда за работата си през 2009 г. върху The Imagine Project на Хърби Хенкок.
Повечето от композициите на Джеф Бек са чисто инструментални, с фокус върху новаторския звук и обхващат жанрове като блус рок, хардрок, джаз фюжън и характерна смес от китарен рок и електронна музика.
Музикант с огромно въображение, Бек донесе страхотна инструментална огнева мощ на британската група Yardbirds, към която се присъедини през 1965 г., като заместник на Ерик Клептън. Изцяло навътре с блус корените на групата, той излъска техните поп хитове и им придаде нов живот. 
През годините Бек участва в албуми на Мик Джагър, Тина Търнър, Мориси, Джон Бон Джоуви, Кейт Буш, Роджър Уотърс, Стиви Уондър и много други. Според класацията на Rolling Stone за 100-те най-добри китаристи на всички времена, той заена 14-о място, като е признат и за един от най-влиятелните китаристи в рока. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Пакостите на Андрю Тейт

За Андрю Тейт забавните закачки приключиха, когато миналият месец с Грета Тунберг си размениха реплики онлайн. Декември всъщност беше доста лош месец за бившия кикбоксьор. Той е на 36 години, роден е в САЩ, но се мести в Обединеното кралство, където гради успешна кариера като кикбоксьор. Андрю Тейт обаче е […]

Subscribe US Now