Присъда в действие – Елизабет Холмс влезе в затвора

В края на миналата година Елизабет Холмс получи присъда от 11 години за измама и конспирация. Тогава тя бе признава за виновна от съда, че компанията ѝ Theranos всъщност не е постигнала никакъв научен пробив в тестването на кръв.
През 2014 г. Холмс успя да привлече инвеститори, които наляха милиарди в компанията ѝ, убедени, че машината на име Едисън може да прави десетки кръвни изследвания само с няколко капки капилярна кръв. Само година по-късно, през 2015 г., разследване на Wall Street Journal показа, че това всъщност е една голяма измама.
Ето че осем години по-късно най-сетне дойде моментът, в който Холмс да започне да изтърпява наказанието си. Според People, тя се е явила доброволно във Federal Prison Camp Bryan в Тексас, където ще прекара следващите години от живота си.
В затвора с минимално ниво на сигурност са настанени още 655 жени лишени от свобода. Той се намира на около 160 километра от родното място на Холмс. Според наръчника на затвора, на затворниците им биват поставяни работни задачи, които да изпълняват.
Те също така могат да се включват в уелнес програми, религиозни служби и дейности за отдих. Елизабет Холмс влиза в затвора само няколко месеца след като роди второто си дете. Докато излежава наказанието си, тя ще може да бъде посещавана от децата си през уикендите за по няколко часа.
На месец Холмс ще разполага с 300 минути време за телефонни разговори, като те ще бъдат разпределени в 15-минутни прозорци.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колко пари (най-много) е отказвала Александра Богданска за реклама

Трудно е човек да не харесва Александра Богданска, просто защото тя винаги е толкова усмихната и позитивна. Не се свени и да говори открито по доста теми. Направи го и в последния епизод на подкаста на Слави Панайотов – Clash Cast, в който двамата си говориха на най-различни теми. Една от тях […]

Subscribe US Now