Непубликуваната досега снимка на кралицата

Вчерашният ден мина под знака на погребението на Елизабет II – траурната церемония на кралицата се състоя в Уестминстърското абатство в Лондон, след което процесията с ковчега й стигна в Уиндзор, където тя беше погребана в тесен семеен кръг вечерта.
Малко след това на официалния профил на кралското семейство се появи нова снимка.
На непубликувания до момента кадър виждаме кралицата в туристическо облекло с обичайния й шал на главата, слънчеви очила и щека за преходи. Според информацията на Sky News снимката е правена през 1971 г. в Шотландия.
Кадърът е дело на покойния Патрик Лихфийлд, пети граф Лихфийлд, и е символичен по много начини. Първо – направен е в любимата на кралицата Шотландия в близост до лятната й резиденция Балморал, където тя почина на 8 септември. 
Второ – показва Елизабет в цивилно облекло сред природата далеч от монархическите й задължения. Защото тя вече е свободна от тях.
Трето – не можем да не забележим как на снимката кралицата сякаш се намира между земята и небето, а в далечината пейзажът е премрежен от мъгла. Убедени сме, че този символизъм е търсен нарочно от хората, които поддържат профила на кралското семейство.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво разплака Бруклин Бекъм

След като видяхме баща му – футболната легенда Дейвид Бекъм, да се реди на 12-часова опашка, за да си каже последно “сбогом” с кралицата, е ред на Бруклин Бекъм да направи същото. Той обаче прибягна до виртуално сбогуване. 23-годишният фотограф и кулинар публикува серия снимки на Елизабет II. Общото между […]

Subscribe US Now