Нестандартният жест на крал Чарлз към поданиците му

Чарлз обеща, че ще бъде различен крал и явно има намерение да спази обещанието си. По-скромна церемония по коронацията, включване на хора от всякакви етноси, религии и произход, по-отворена монархия – Великобритания е в очакване на промяната.
И тя започва месеци преди същинската коронация – специален нов сайт дава повече информация за самата церемония, както и начините, по които поданиците на Чарлз Трети ще могат да се включат в тържествата.
“Хората в страната и в Общността на нациите са поканени да отпразнуват коронацията на Негово величество краля и Нейно величество кралицата-консорт с редица събития по време на уикенда 6 – 8 май”, се казва на заглавната страница на сайта.
В останалите секции се обяснява, че церемонията по коронацията е специален ритуал с религиозен характер, който не е променян във Великобритания в последните хиляда години. За последните 900 години новият монарх винаги и коронясван в Уестминстърското абатство в Лондон от архиепископа на Кентърбъри.
Коронацията на Чарлз ще се състои на 6 май 2023 г., като от този ден до 8 май включително из цяла Великобритания се организират обяди и партита на различни общности, като всеки може да включи събитието, които той организира, на картата на сайта.
На 7 май пред замъка Уиндзор ще има концерт, в който ще се включат някои от най-големите британски звезди, но за момента конкретни имена не са съобщени. Затова пък на сайта за коронацията има плейлиста, която трябва да зареди с настроение поданиците на крал Чарлз. В нея са включени имена като Ед Шиърън, Ели Гулдинг, Queen, Beatles, Coldplay, Хари Стайлс, Майкъл Бубле и много други.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво ще е бъдещето на Кристина Апългейт след диагнозата

Едва ли когато е започнала снимките по Dead to Me през 2018 г., Кристина Апългейт си е представяла, че снимките на трети сезон на сериала четири години по-късно ще се окажат мъчение за нея. 51-годишната актриса беше диагностицирана с множествена склероза, а болестта напредва с темпове, които едва ли ще […]

Subscribe US Now