Невижданият шедьовърът в чест на кралица Елизабет

Вече чуваме фанфарите от тържественото отбелязване на платинения юбилей на кралица Елизабет – до дългоочаквания 5 юни остават броени дни, а подготовката за многото събития върви с пълна пара.
И понеже не сме само ние въодушевените от предстоящите празници за кралското семейство, за да отбележи събитието, анонимен частен колекционер отправя една особено специална поръчка към Кралския монетен двор.
А тя е да бъде изработена златна монета с внушителни размери. И идеята му вече е реализирана, още повече че дизайнът е и одобрен от самата кралица.
Но колко точно голяма и специална е монетата? Накратко – много. Все пак е създадена в чест на Елизабет. Изработена от чисто злато и тежи цели 15 килограма. Диаметърът й е 22 см и това я прави най-голямата монета, изработвана от Кралския двор за цялата си над 1000-годишна история.
Номиналната стойност на шедьовъра е “скромните” 15 000 паунда, а за бъде сътворен, са били нужни 400 часа. Освен това, е “изработен ръчно по най-високите стандарти”, както споделят от монетния двор, пише BBC.
И не бихме се съмнявали, че е така – все пак, монетата е създадена, за да почете най-дълго управлявалия монарх.
“Като дългогодишен клиент на Кралския монетен двор, съм инвестирал в уникални и различни монети, отбелязващи моменти от управлението на кралицата, които ще останат в семейството ми за поколения”, гордо заявява колекционерът, поръчал изработването на шедьовъра.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Маги Сидерова срина със земята "Хелс Китчън"! Разкри шокиращи неща от задкулисието на шоуто

Красивата миска Маги Сидерова попиля кулинарното шоу “Хелс Китчън”, след като беше поканена да бъде гост и да опита от манджите на участниците.  Къдрокосата миска е гневна от отношението на екипа, а това доведе и до редица откровения. Оказа се, че храната в шоуто е ужасна, а след си позволила […]

Subscribe US Now