От най-тормозеното дете в училище до холивудска звезда

През 2020 г. един видеоклип обиколи социалните мрежи. В него видяхме плачещо деветгодишно момче от Австралия, жертва на системен тормоз в училище.
Причината за нападките към Куейдън Бейлс е заболяването, от което страда – ахондроплазия (нарушение в растежа на костите). Постепенно животът на хлапето се превръща в истински кошмар и то стига до мисълта за самоубийство.
А отчаяната му майка, която не знае вече как да му помогне, го заснема и качва във Facebook, за да видят всички колко жестоки могат да бъдат децата и до какво води тормозът в училище.
Благодарение на видеото, което майка му сподели, Куейдън Бейлс спечели подкрепата на знаменитости и доброжелатели по целия свят. А сега малкото хлапе може да се похвали и с роля в киното. Той ще участва в новия филм “Лудия Макс”.
Режисьорът, носител на Оскар, Джордж Милър е дал на вече 11-годишното момче малка роля във филма Furiosa, предистория на постапокалиптичния му блокбастър от 2015 г. “Лудия Макс: Пътят на яростта”.
Милър разкри в интервю за списание Good Weekend на Sydney Morning Herald, че е бил подтикнат да пусне Бейлс на големия екран, след като е гледал тревожното видео, което майка му сподели за него през февруари 2020 г.
Момчето от Куинсланд, родено с вид нанизъм, известен като ахондроплазия, се появи заедно с Идрис Елба и Тилда Суинтън в следващия филм на Милър, “Три хиляди години копнеж”.
“Беше добре за нас и за него”, каза Милър пред Sydney Morning Herald. “И той свърши толкова добра работа, че дори има малка роля във Furiosa.”
Във видеоклипа от 2020 г. виждаме как Бейлс плаче неудържимо в задната част на колата на майка си, докато иска нож, за да се самоубие, припомнят от CNN.
“Това прави тормозът”, заявява майка му, Ярака Бейлс, във видеото. Целта ѝ е да повиши осведомеността за въздействието на тормоза. “Можете ли да образовате децата си, семействата си, приятелите си?”, моли разтревожената майка. 
Клипът също така привлече вниманието на известни личности, включително австралийския актьор Хю Джакман, който публикува видео съобщение в Twitter, в което казва на Бейлс: “Няма значение от нищо, ти имаш приятел в мое лице. Куейдън, ти си по-силен, отколкото си мислиш, приятелю. Всички, моля, бъдете мили един към друг. Тормозът не е ОК, точка.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Дъщерята на Бони подпали мрежата с голяма изненада ВИДЕО

Красивата дъщеря на певицата Бони – Миа Михаела, е тръгнала по нейния път на музиката. Тези дни чаровната брюнетка сподели песента “Кукла на конци”, която за едно денонощие се превърна в най-слушаната мелодия.  Михаела изненадва с безупречна секси визия и гласови данни, както и с участието на топ звездата Ариа, […]